ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΠΡΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: «ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ ΚΑΤΙ, ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ»

Το άριστο κλίμα στις σχέσεις Αθήνας-Ουάσιγκτον αλλά και την στήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, σε μια κρίσιμη περίοδο λόγω των πρόσφατων τουρκικών προκλήσεων, φανερώνει ο διάλογος των Κυριάκου Μητσοτάκη και Τζο Μπάιντεν που φέρνει στο φως η Καθημερινή της Κυριακής. 

Και μπορεί η τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, την περασμένη Πέμπτη, να είχε ως αφορμή την εθνική επέτειο, αλλά συμπεριέλαβε όλη την καυτή περιφερειακή ατζέντα, σηματοδοτώντας με αυτό τον τρόπο την κρίσιμη για την Αθήνα «επιστροφή» της Ουάσιγκτον στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Στην ημίωρη συνομιλία τους, ο αμερικανός πρόεδρος ανέφερε χαρακτηριστικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη: «εάν χρειαστείς κάτι, να με πάρεις τηλέφωνο. Είμαι εδώ για να βοηθήσω».

Αξίζει να επισημανθεί ότι κατά τη συνομιλία, αξιολογήθηκε η στάση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και το ζήτημα του Κυπριακού, ενώ συζητήθηκε και το θέμα της Κίνας, ενώ μπήκαν οι βάσεις για επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο εντός του έτους.

«Πότε θα έρθεις στην Ουάσινγκτον;» ρωτά ο αμερικανός πρόεδρος τον πρωθυπουργό. «Όποτε με καλέσεις» απάντησε ο κ. Μητσοτάκης.

(Φωτογραφία αρχείου)

[ΠΗΓΗ: https://www.liberal.gr/, 28/3/2021]