Ο ΟΙΝΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΩΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΑΝ. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Στο όλο εγχείρημα θα εντάσσεται και ηλεκτρονικό έντυπο με τίτλο: «wine: life is a celebration»,το οποίο θα απεικονίζει τη χαρτογραφημένη οινική διαδρομή «από τη Θεσσαλονίκη στον Άθωνα».

Eρώτηση που έχει κατατεθεί στην Ελληνική Βουλή από τον Κυριάκο Βελόπουλο σχετικά με το θέμα: «Ο οινοτουρισμός ως καινοτόμο σχέδιο προβολής Δήμου Αριστοτέλη Αν. Χαλκιδικής». Ακολουθεί αναλυτικά η ερώτηση:

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με κατοίκους του Δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής και σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα στο διαδίκτυο, ολοκληρωμένο φιλόδοξο Σχέδιο για τον Οινοτουρισμό παρουσιάζει ο άνω Δήμος, ως μοχλό προοπτικής περαιτέρω τουριστικής ενίσχυσης και προβολής της ευρύτερης περιοχής. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό Σχέδιο, το οποίο θα αναδεικνύει τον οινοτουρισμό, ο οποίος θα αναφέρεται στα οινοποιεία της περιοχής επί της έκτασης που εκτείνεται ο Δήμος, καθώς και του Αγίου Όρους, με την τοπική λαογραφία, παράδοση και ιστορία. Στο όλο εγχείρημα θα εντάσσεται και ηλεκτρονικό έντυπο με τίτλο: «wine: life is a celebration»,το οποίο θα απεικονίζει τη χαρτογραφημένη οινική διαδρομή «από τη Θεσσαλονίκη στον Άθωνα» και θα καταγράφει ως σταθμούς της τα παραδοσιακά χωριά: Αρναία, Μεγάλη Παναγία και Ιερισσό, στα οποία ο επισκέπτης θα εντοπίζει σημεία ενδιαφέροντος σχετικά με το κρασί, το τσίπουρο και γενικότερα τον γαστρονομικό κύκλο πέριξ των σταδίων παραγωγής οίνου.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεσθε δια στοχευμένων και υποστηρικτικών ενεργειών σας να υποβοηθήσετε το ανωτέρω φιλόδοξο και πρωτοποριακό σχέδιο του Δήμου Αριστοτέλη Ανατολικής Χαλκιδικής, προκειμένου να γίνει ο εν λόγω Δήμος κοιτίδα ανάπτυξης του οινοτουρισμού;»

[ΠΗΓΗ: https://www.agrocapital.gr/, 22/2/2021]