ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΑΥΞΗΣΗ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ COVID-19 ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του πρόεδρου της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αριστοτέλη κ. Βασίλη Βασιλειάδη, η συνεχής αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στον Δήμο Αριστοτέλη και ειδικότερα η έντονα αυξητική τάση που παρατηρείται οδηγεί αναπόφευκτα σε μέτρα.

Στην ΔΗΚΕΔΑ – ΦΡΟΝΤΙΔΑ και την προχθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ του δήμου ήδη αποφασίστηκε πλέον με την μορφή του επείγοντος η προμήθεια και διενέργεια τεστ κορωνοιού σε όλο το προσωπικό που έχει εκτεθεί ή παρουσιάζει συμβατή συμπτωματολογία ή ήλθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

“Τα τεστ θα είναι δωρεάν και θα διενεργούνται από το Δημοτικό Ιατρείο της Φροντίδας. Στην περίπτωση που έχουμε κάποιο περιστατικό εντός των δομών εκπαίδευσης ( παιδικοί – ΚΔΑΠ ) θα ελέγχονται ΔΩΡΕΑΝ και όλα τα παιδιά που πιθανόν να ήλθαν σε επαφή ή παρουσιάζουν συμπτωματολογία. Με την εμφάνιση θετικών περιστατικών στις δομές ακολουθούμε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για διακοπές λειτουργίας όπου χρειαστεί. Να μην ξεχνούμε όμως ότι για να βρεθούν οι ασυμπτωματικοί πρέπει να γίνουν έλεγχοι.

Χωρίς ελέγχους η εικόνα της κοινωνίας μας μπορεί να είναι πλασματική. Από την άλλη δεν μπορείς να πιέσεις κανέναν να μπει σε μεγάλα έξοδα για έναν αναγκαίο αλλά και προληπτικό έλεγχο. Εδώ είναι θέμα κοινωνικής πολιτικής και ευαισθησίας.

Η ΦΡΟΝΤΙΔΑ είναι σε συνεχή διαπραγμάτευση με την Υγειονομική Περιφέρεια Κεντρ. Μακεδονίας και το Κ. Υγ. Παλαιοχωρίου για παροχή ΔΩΡΕΑΝ ελέγχων, ελπίζοντας να ευοδωθεί η πρωτοβουλία μας, έστω αυτές τις δύσκολες ώρες.

  • Φοράτε μάσκα παντού εκτός του σπιτιού σας
  • Κρατάτε αποστάσεις σε εξωτερικές δραστηριότητες
  • Μην ακουμπάτε με γυμνά χέρια άλλους
  • Χρησιμοποιείτε αντισηπτικά και γάντια
  • Εάν έχετε συμπτώματα καλέστε την ΤΗΛΕ-ΦΡΟΝΤΙΔΑ”, αναφέρει η ανακοίνωση.

[ΠΗΓΗ: https://blog.moudaniwn.gr/, 1/11/2020]