ΓΡ.ΤΑΣΙΟΣ: ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ “ΚΛΕΙΔΩΝΟΥΝ” ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

“Κλειδώνουν” και ανακοινώνονται την Τετάρτη τα μέτρα στήριξης στον τομέα της φιλοξενίας και του τουρισμού, για ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και το “κομμάτι” των μεταφορών, δήλωσε σε συνέντευξή του στον FOCUS FM ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόρης Τάσιος, τονίζοντας, ότι ο κλάδος περιμένει μείωση του ΦΠΑ.

Μιλώντας στην εκπομπή “Σχολιάζοντας την επικαιρότητα” με τη Δέσποινα Μποτίτση και το Γιάννη Πηλίδη, ο κ. Τάσιος επεσήμανε πως “θα μας δοθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και το εργασιακό κομμάτι πώς θα λειτουργήσει”, εν ώ πρόσθεσε πως “1 στα 2 ξενοδοχεία δε θέλει να ανοίξει, αν δεν έχεις ένα 50% μίνιμουμ πληρότητας, δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις, έχει να κάνει με τα μέτρα στήριξης κυρίως στους εργαζομένους”, διευκρίνισε ο κ. Τάσιος.

Για τον τουρισμό από τα Βαλκάνια, τόνισε πως “υπάρχουν επαφές με βαλκανικές χώρες και προβληματισμός στις χώρες αυτές, αν θα τους αφήσουν να κάνουν εξωτερικό τουρισμό, αν επιβάλουν τεστ στις χώρες προέλευσης, όπου είναι ακριβά, άρα δεν ξέρω τί νόημα έχει οποιαδήποτε διακρατική συμφωνία, έχει πάρα πολύ δρόμο”, επεσήμανε, ενώ εμφανίστηκε επιφυλακτικός και για τον κοινωνικό τουρισμό με κρατική ενίσχυση.

“Έχει γίνει κουβέντα με την κυβέρνηση, η Ελλάδα δίνει για κοινωνικό τουρισμό 10 εκ. ευρώ ουσιαστικά 0. Είχε ανακοινώσει ο Βρούτσης 30 εκ. ευρώ, δεν αρκούν αυτά τα λεφτά για να δοθεί δυναμική πανελλαδικά, δε νομίζω, ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά. Η Ιταλία έδωσε 1 δις ευρώ”, τόνισε ο κ. Τάσιος.

“Για να δημιουργήσεις ζήτηση στην αγορά, θα πρέπει να ορίσουμε ημερομηνίες ανοίγματος των ξενοδοχείων, η ελληνική αγορά είναι δυσκολεμένη οικονομικά και δεν υπάρχει έντονη κινητικότητα, προφανώς και θα απευθυνθούμε με 5ήμερα πακέτα, θα εξαρτηθούν όλα από τα μέτρα”, κατέληξε ο κ. Τάσιος.

Ακούστε εδώ τις δηλώσεις Τάσιου

 

[ΠΗΓΗ: https://aetoshal.blogspot.com/, 18/5/2020]