ΣΤΟ ΕΡΓΟ «SUS TOWNS» Ο ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΩΣΙΜΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Τις θέσεις του Δήμου Αριστοτέλη στον Βιώσιμο και Εναλλακτικό Τουρισμό , καθώς και για την μέγιστη δυνατή θωράκιση του τουριστικού προϊόντος απέναντι στην απειλή του COVID-19, θα παρουσιάσει o Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Αυγερινός ως Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης σε Τηλεδιάσκεψη με αντικείμενο τη συμμετοχή του Δήμου στο έργο SUSTOWNS (Enhancing SUStainable tourism attraction in small fascinating MED TOWNS) αύριο Τρίτη 26 Μαΐου και ώρα 18:30.

Το έργο SUSTOWNS θέλει να διασφαλίσει ότι οι μικρές πόλεις και οικισμοί, ως αντικείμενα αυξημένων τουριστικών τάσεων, μπορούν να αποφύγουν την επιβάρυνση και καταστροφή ευαίσθητων οικοσυστημάτων τους από τις εν λόγω ροές. 

Επικεφαλής του έργου από ελληνικής πλευράς είναι η Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΤΑ Ανατολικής Θεσσαλονίκης «Ανατολική ΑΕ» με συμμέτοχους τον Δήμο Βόλβης και τον Δήμο Αριστοτέλη, ενώ στο εταιρικό σχήμα του έργου που ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2022 συμμετέχουν -εκτός της Ελλάδας- εταίροι από άλλες έξι χώρες: Ιταλία ( που είναι και ο επικεφαλής εταίρος), Ισπανία, Σλοβενία, Αλβανία, Κροατία και Πορτογαλία. Το έργο είναι συγχρηματοδοτούμενο με συνολικό προϋπολογισμό 2.872.000 ευρώ και ειδικά για την ελληνική συμμετοχή 335.000 ευρώ.

Η ατζέντα της συνάντησης εκτός από τη παρουσίαση του έργου από μέρους της ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΕ, περιλαμβάνει επίκαιρες εισηγήσεις όπως ο τουρισμός στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τη Χαλκιδική τις ημέρες της πανδημίας, θέμα που θα αναπτύξει ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσιος, ενώ η, Διευθύντρια του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού κ. Μαρία Πάππα, θα μιλήσει για τις Τοπικές πρωτοβουλίες και το Επιχειρηματικό (cluster) του Δήμου Αριστοτέλη. 

Σύντομες παρεμβάσεις στην τηλεδιάσκεψη αναμένεται να πραγματοποιήσουν η Αντιπεριφερειάρχης κ. Βούλα Πατουλίδου, ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε. κ Σωκράτης Σαμαράς και ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος.Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν επίσημη ιστοσελίδα της «Ανατολική ΑΕ» http://www.anatoliki.gr/el/sygxrimatodotoymena-erga/topiki-anaptyksi/831-sus-towns, καθώς και την ιστοσελίδα του έργου https://sustowns.interreg-med.eu/.

[ΠΗΓΗ: https://aetoshal.blogspot.com/, 25/5/2020]