Ο ΤΣΙΠΡΑΣ, Η ΑΝΟ(Η)ΣΙΑ ΤΗΣ ΑΓΕΛΗΣ… ΚΑΙ ΤΟ “ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ”

Ένα από τα θύματα της κρίσης ήταν η δημοκρατία καθώς περιορίστηκαν τα δικαιώματα όλων, ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας σε συμμάζωξη-εκδήλωση του I SYRIZA, ασκώντας κριτική στον πρωθυπουργό για την καταστολή των ΜΑΤ στην ανταρσία της Κυψέλης, στο ρεζιλίκι της Αγίας Παρασκευής, και στα αντίστοιχα γεγονότα στη Θεσσαλονίκη, που το κόμμα του μαζί με άλλα μορφώματα οργάνωσε… ως μορφή ”πάλης”, με στόχο την αποδιοργάνωση των μέτρων προστασίας των πολιτών και ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων! 

Τώρα, αν αυτή η υγειονομική “πρόκληση” προκαλούσε θύματα, πόνο και απόγνωση… ε!… αυτό θα ήταν απλά, παράπλευρες απώλειες τύπου Marfin, στον βωμό μιας άσκοπης… ανένδοτης φαρσοκουταμάρας, που μόνο προβληματικοί εγκέφαλοι μπορούν να συλλάβουν, να οργανώσουν και να εκτελέσουν, βασίζοντας τα σχέδιά τους στην ταλαιπωρία και την αγανάκτηση ενός ολόκληρου λαού και ειδικά της νεολαίας, που είχαν “μπουχτίσει”, κλεισμένοι μέσα σε σε τέσσερις τοίχους επί σχεδόν δύο μήνες… Υπερβολή για κάποιους; Ίσως… αλλά το τελικό αποτέλεσμα μετράει -λίγα σχετικά με άλλες χώρες κρούσματα και πολύ λίγοι αναλογικά νεκροί συμπολίτες μας, οι περισσότεροι εξ αυτών με ένα ή και περισσότερα υποκείμενα νοσήματα!

Δεν είναι δυνατόν, κύριε Τσίπρα, να προτρέπετε τους πολίτες στην ανομία, να μην εφαρμόσουν τα μέτρα που προτείνονται από την επιτροπή, στην οποία προΐσταται ο εξαιρετικός λοιμωξιολόγος, κ. Σωτήρης Τσιόρδας, τη στιγμή που ο πρώην υπουργός υγείας της δικής σας κυβέρνησης, κ. Ανδρέας Ξανθός, υποκλίνεται σε αυτόν τον επιστήμονα και του πλέκει το εγκώμιο, όπως και όλος σχεδόν ο πλανήτης! Αποφασίστε, τέλος πάντων, ποιο για εσάς είναι το “καλό” και ποιο το “κακό”… ποιος ο “άξιος” και ποιος…  ο “ανάξιος” σχολιασμού, ποιες οι καλές πολιτικές και ποιες οι κακές!

Η ευκαιρία για το παραλήρημα Τσίπρα είχε βέβαια ως αφορμή νεαρό σύντροφο που είχε μετακομίσει τη δράση του εκτός της Πλατείας Εξαρχείων που απολυμάνθηκε σχετικά… κατοικοεδρεύοντος στα πέριξ και τα εντός της Κουμουνδούρου, που όπως ισχυρίζεται ήταν εκεί όταν έγινε η επέμβαση των ΜΑΤ στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου, και όπως με την ειλικρίνειά που καθορίζει τέτοιους “μάρτυρες”, περιέγραψε ότι “ενώ οι θαμώνες, εκείνη τη μέρα, της Πλατείας, με μπύρες και ποτά στα χέρια, χωρίς προστατευτικές μάσκες και ο ένας κυριολεκτικά πάνω στον άλλο, κάθονταν ήσυχα… συζητώντας… περί ιστορικών θεμάτων… ξαφνικά και απροειδοποίητα δέχθηκαν εκατοντάδες χειροβομβίδες κρότου λάμψης… ασφυξιογόνα και δακρυγόνα και καταιγισμό σφαιρών καουτσούκ, και μετά τους φιλοδώρησαν με χτυπήματα με γκλοπ και ρόπαλα και με προσαγωγές και συλλήψεις στη συνέχεια”.

Οι νόμοι και οι οδηγίες του κράτους εκδίδονται για να εφαρμόζονται…

Ξέχασαν όμως οι αγαπητοί… πρόεδρος και διαμαρτυρόμενος νεαρός πως οι νόμοι και οι οδηγίες του κράτους εκδίδονται για να εφαρμόζονται, ειδικά όταν υπάρχει κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όπου τα μέτρα προτείνονται από επιτροπές ειδικών επιστημόνων, που στη μεταβατική αυτή ιεραρχία βρίσκονται πάνω ακόμα και από τους υπουργούς, οι οποίοι οφείλουν να συμμορφώνονται, εκδίδοντας δεσμευτικές εγκυκλίους βάσει των οδηγιών τους! 

Ποιος σας είπε, κύριοι, πως μπορείτε “ελαφρά τη καρδία” να περιφρονείτε τον νόμο, άσχετα αν οι ίδιοι διαφωνείτε ή συμφωνείτε με τις οδηγίες και τις έκτακτες εγκυκλίους, που μπορεί για κάποιους να φαντάζουν υπερβολικές και ίσως και να είναι, αλλά έχουν εκπονηθεί για την υγεία, την προστασία και την προώθηση της υγείας των πολιτών;

Συνεχίζοντας δε την αγόρευσή του, ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως… “αυτά είναι σύμβολα μιας… “εχθροπάθειας” (!!!) της κυβέρνησης απέναντι στη νεότητα…” (νεολαία εννοούσε, αλλά δεν θα σταθούμε εδώ, όσο και αν αποδεικνύει την απόσταση που τον χωρίζει από την ελληνική γλώσσα, που ποτέ δεν κατάφερε να κατανοήσει επαρκώς). Το γεγονός αυτό τον ανησυχεί ιδιαιτερα, τόνισε και συνέχισε ακάθεκτος: “Όλο αυτό που περιγράφεται είναι πολύ δυστοπικό για να το ξεπεράσουμε με ένα ‘τέλος πάντων’. Η δημοκρατία δεν μπαίνει σε καραντίνα και αν συνεχιστούν αυτά τα φαινόμενα θα φέρω αυτά τα θέματα στην Βουλή κι ας κινδυνεύω να κατηγορηθώ από τα παπαγαλάκια του συστήματος σαν ταραξίας”, κατέληξε.

Σχολίασε, όμως, και “την υποκρισία των υπευθύνων”, θέλοντας να υπονοήσει  ότι προφανώς, στην Ομόνοια όπου έγιναν τα εγκαίνια της νέας Πλατείας και του Συντριβανιού… δεν κολλάει ο ιός, ενώ στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, στην Κυψέλη, κολλάει, εννοώντας το ολιγόλεπτο πέρασμα της κυρίας Πρωτοψάλτη έξω από το Μαξίμου και τον Δήμαρχο Αθηναίων που έκανε τα εγκαίνια της Πλατείας Ομονοίας!

Ούτε εγώ μπορώ να πω πως συμφώνησα με τα δύο συγκεκριμένα γεγονότα που υπονοεί ο κ. Τσίπρας, αλλά και τα δύο αυτά ήταν κατά κάποιο τρόπο και αυθόρμητα και διήρκεσαν ελάχιστα, ενώ από την άλλη οι κατευθυνόμενες και βάσει σχεδίου καταλήψεις πλατειών ήταν η παραδοχή της μη αποδοχής και του Συντάγματος, που περιγράφει τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και του Κράτους, των Νόμων και των ίδιων των πολιτών αυτής της χώρας!

Η Ομόνοια και η… Άλκηστις

Μπορεί ίσως κάποιος να θεωρήσει τα εγκαίνια της Πλατείας Ομονοίας και του τραγουδιού της Άλκηστις Πρωτοψάλτη έξω από το Μαξίμου ως “γκάφες”, αλλά πώς αλήθεια από την άλλη μπορεί να θεωρηθεί και να χαρακτηριστεί… η με δόλο καταστρατήγηση των εγκυκλίων και των οδηγιών του κράτους, για την προστασία και την προώθηση της υγείας των πολιτών, με μόνο σκοπό και στόχο, τη δημιουργία “έντασης” προς “ίδιον”, κατά κάποιο τρόπο, πολιτικό όφελος;

Περίεργες από ψυχοθεραπευτικής άποψης, αλλά αναμενόμενες οι εξελίξεις… με έναν άτυπο ακήρυχτο πόλεμο να βρίσκεται σε εξέλιξη στον ΣΥΡΙΖΑ,  που με την άρση των περιοριστικών μέτρων οδηγείται και στην άρση, από πλευράς του, της άτυπης “εκεχειρίας”, που είχε προκληθεί από την καραντίνα, λόγω της επέλασης του κορονοϊού. 

Το ξεκαθάρισμα λογαριασμών που είχε ξεκινήσει μετά την εκλογική αποκαθήλωση του Ιουλίου και ανέμενε το συνέδριο που αναβλήθηκε, επανέρχεται στο προσκήνιο και στα στρατόπεδα λαμβάνουν θέση, με τους αυτόχθονες Συριζαίους να μιλούν για “νεοαυριανισμό” και κάποιους εκδότες -όνομα και μη χωριό- να καταγγέλλουν οργανωμένα σχέδια… απειλώντας μάλιστα με απαντήσεις “όταν έρθει η ώρα η καλή”, ενώ από την άλλη κάποιοι αρκετοί μένουν σιωπηλοί να παρακολουθούν τα τεκταινόμενα!

Όλοι όμως αυτοί, που τα χρόνια της παντοδυναμίας ΣΥΡΙΖΑ έπαιζαν μόνοι στον πολιτικό στίβο, έχοντας και το μαχαίρι και το πεπόνι, και κατάφεραν να βγουν δεύτεροι, πρέπει να κάνουν την αυτοκριτική τους, ώστε να είναι σε θέση να εξηγήσουν στους εναπομείναντες ψηφοφόρους τους, τι ακριβώς συνέβη και ποιοι είναι οι υπαίτιοι που κατάφεραν τον άθλο αυτό, της πολιτικής κατρακύλας διαρκείας!

Δεν είναι δυνατόν να έχουν επιδοθεί μόνο στο κυνήγι μαγισσών με… “documentαρισμένους” μύθους, τη στιγμή που στις επόμενες εκλογές που η Νέα Δημοκρατία θα επικρατήσει με περίπατο, θα υπάρξουν και νέοι πολιτικοί σχηματισμοί στην αρένα που θα στείλουν τον λαβωμένο και σμπαραλιασμένο ΣΥΡΙΖΑ πίσω στα χαμηλά μονοψήφια ποσοστά να αντιπαλεύεται την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τον Λεβέντη, τη Χρυσή Αυγή κ.ά., σε μια απέλπιδα προσπάθεια να συνεχίσει να υπάρχει στη Βουλή!

Καλά θα κάνουν λοιπόν να σωπάσουν -είναι χρέος τους νομίζω προς την κοινωνία και να λύσουν και οι ίδιοι από πλευράς τους το “αίνιγμα” που οι πολίτες έχουν ήδη λύσει από μόνοι τους και έχουν αφήσει πίσω στη λησμονιά, όλα αυτά και αυτούς που τους εξαπάτησαν και τους λοιδόρησαν, μη δίδοντας όμως πλέον λευκή επιταγή σε κανέναν!

*Ο κ. Θοδωρής Γιάνναρος είναι Μοριακός Βιολόγος-Γενετιστής

(Πηγή φωτό: Lifo- EUROKINISSI)

[ΠΗΓΗ: https://www.capital.gr/, του Θοδωρή Γιάνναρου, 23/5/2020]