Μ. ΒΟΡΙΔΗΣ: ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΛΗΤΤΟΜΕΝΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΘΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΟΥΝ

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σημείωσε ότι ο κάθε πληττόμενος αγρότης θα λάβει επιδότηση μέχρι 5000 ευρώ ενώ η κάθε αγροτική επιχείρηση μέχρι 50 χιλιάδες ευρώ. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Βορίδης τα χρήματα για τις συγκεκριμένες αποζημιώσεις θα προέλθουν από ευρωπαϊκά κονδύλια και το συνολικό ποσό θα ξεπεράσει τα 40.000.000 ευρώ. Επίσης θα επιδοτηθούν και οι κτηνοτρόφοι, αλλά από κρατικά κονδύλια.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τόνισε ότι αναμένεται, μέχρι το τέλος Ιουνίου, η τελική έγκριση του προγράμματος από την Ε.Ε ενώ υπογράμμισε ότι ήδη το υπουργείο έχει έτοιμη τη πλατφόρμα για τις σχετικές διαδικασίες.

Βορίδης: Να βρεθεί η χρυσή τομή ανάμεσα σε δημόσια υγεία και οικονομία
Ο κ. Βορίδης αναφέρθηκε και στο θέμα των ανέργων οι οποίοι θα θελήσουν να δουλέψουν σε αγροτικές εργασίες συγκομιδής, ξεκαθαρίζοντας πως θα συνεχίσουν να λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας, παράλληλα με την αμοιβή τους.

Τέλος, σχολιάζοντας τις αποφάσεις της Κομισιόν για τον τουρισμό αλλά και τους περιορισμούς στις οργανωμένες παραλίες που ανοίγουν το Σάββατο, ο κ. Βορίδης τόνισε ότι το ζητούμενο αυτή την περίοδο είναι να βρεθεί η χρυσή τομή ανάμεσα στη δημόσια υγεία και την οικονομική δραστηριότητα.

Πηγή:  https://www.iefimerida.gr/14/5/2020/ photo:  Εurokinissi Γιαννης Παναγόπουλος