Ο ΤΣΙΠΡΑΣ, ΤΟ BRAIN DRAIN ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ Ο ΣΕΒ

«[…] Την 4ετία στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αναστατώσατε τη Βόρεια Ελλάδα να μην γίνουν οι επεκτάσεις στα ορυχεία χρυσού στις Σκουριές, γκρεμίζοντας 1.500 θέσεις εργασίας γιατί έτσι το ήθελαν οι τοπικοί σύντροφοι».

Έρχεται γέλιο πολύ, για τις μέρες που θα λήξει η προεδρολογία. Ο… πόνος του Αλέξη για το δίκιο του εργάτη και η κατάρα του στους προδότες του ΣΕΒ.

Το “πρόγραμμα” της κωμωδίας που θα ανέβει στη Βουλή, με τον τίτλο “Το δίκιο του εργάτη”, κυκλοφόρησε χθες με την υπογραφή του συντρόφου Αλέξη Τσίπρα και τη μορφή ερώτησης προς τον πρωθυπουργό.

Να κάποιες γαργαλιστικές λεπτομέρειες του “σεναρίου”,  για να καλυτερέψουμε την προσμονή στην ξεκαρδιστική “παράσταση” που θα ανέβει σύντομα… 

“…Στη ΔΕΗ (λέει με αυστηρότητα η ερώτηση Τσίπρα) η κυβέρνησή σας κατήργησε με νόμο τη συλλογική σύμβαση εργασίας για τους νεοπροσλαμβανόμενους, δημιουργώντας εργαζόμενους δύο ταχυτήτων.”

“Μετάφραση” δική μας, από τα Συριζαϊκά. Σαν να μη μας φτάνουν τα χαράτσια που θα πληρώνουμε μια ζωή (καθώς ποτέ δεν θα σταματήσουν) για συνδέσεις των νησιών με το κακιάς ώρας κεντρικό σύστημα παραγωγής ηλεκτρισμού της ΔΕΗ και για τις άλλες μορφές ενέργειας,  έρχεται τώρα ο σύντροφος Αλέξης και μας ζητάει να πληρώσουμε και τις νέες προσλήψεις που θα κάνουν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι άλλοι…στη ΔΕΗ (την οποία καπελωθήκαμε δια βίου…). 

Και γιατί πρέπει να μας φεσώσουν με τις νέες προσλήψεις στη ΔΕΗ; Γιατί όταν ο ΣΥΡΙΖΑ θα χώνει κόσμο στη ΔΕΗ θα του παραπονιόνται οι νέοι σύντροφοι πως παίρνουν λιγότερα από τους βολεμένους στο κρατικό μονοπώλιο ηλεκτρισμού. Στα Συριζαϊκά αυτό λέγεται “…εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων”.

Πάμε παρακάτω στην ερώτηση “βόμβα” του Αλέξη. “…Μεγάλες επιχειρήσεις (παρατηρεί ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ), όπως η Τράπεζα Πειραιώς, ο ΟΤΕ, τα Λιπάσματα Καβάλας προχωρούν σε απολύσεις, σε μειώσεις μισθών, σε ελαστικοποίηση της εργασίας και εργολαβοποίηση”.

Κοίτα ποιος μιλάει… Μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ για ελαστικοποίηση της εργασίας και εργολαβοποίηση. Όχι πως σωθήκαμε στις εκλογές με την κυβέρνηση της Ν.Δ. Όχι πως θα τρέξουν οι 600.000 ξενιτεμένοι επιστήμονες,  στελέχη και εξειδικευμένοι εργαζόμενοι Έλληνες του εξωτερικού στις βιομηχανίες που δήθεν χτίζονται στην Ελλάδα… Αλλά νισάφι…, σύντροφοι. 

Από το 2012 μέχρι και το 2015 χαλάσατε τον κόσμο στον Πειραιά να μην μπουν στο λιμάνι οι Κινέζοι και να μην δώσουν τις δουλειές που έδωσαν όταν αγόρασαν τον ΟΛΠ. 

Το 2015 ούτε που πατήσατε στα εγκαίνια της Cosco που έδωσε δουλειές σε εργάτες. Τι δηλαδή; Να σας πάρουν οι τηλεοράσεις σε εκδήλωση του καπιταλισμού της Κίνας…

Την 4ετία στην κυβέρνηση αναστατώσατε τη Βόρεια Ελλάδα να μην γίνουν οι επεκτάσεις στα ορυχεία χρυσού στις Σκουριές, γκρεμίζοντας 1.500 θέσεις εργασίας γιατί έτσι το ήθελαν οι τοπικοί σύντροφοι.

Το 2018 βάλατε όποιον κομματικό είχατε στη διάθεσή σας να χαλάσει το πρόγραμμα επεκτάσεων της Cosco που θα είχε και νέες θέσεις εργασίας. Πρόσχημα ήταν,  μήπως και παρεξηγηθεί ο Θεμιστοκλής για τα τείχη του…

Το 2018 επίσης,  και για το χατίρι των ανταγωνιστών του Ελληνικού… ρίξατε έξω το γνωστό επενδυτικό πρόγραμμα (ανεξάρτητα από τα κενά του και τις δυσκολίες του) που όμως προβλέπει (σύμφωνα με τις γραμμένες προτάσεις) 7.000 προσλήψεις,  στην ολοκλήρωσή του. 

Το 2016-2018 με τις εργατικές εισφορές στα ύψη και τις ελαστικές μορφές εργασίας επαναφέρατε τη μαύρη εργασία και καθιερώσατε τα 340 ευρώ στην τσέπη βολεύοντας τους πάντες στην αγορά. 

Καλύτερο δώρο από αυτό ποιος από τους συνομιλητές των “γκουβέρνων” της μεταπολίτευσης προσέφερε στον ΣΕΒ. Και να μας επιτρέψετε εδώ να απορήσουμε… για το ποιος από τα “γκουβέρνα” είχε την ανοχή του ΣΕΒ (ακόμη και με “εμφύλιο” στην αγορά) όταν δεν χάλασε τον κόσμο στις φρικτές αυξήσεις Κατρούγκαλου, στις εργοδοτικές εισφορές. “Θοῦ, Κύριε, φυλακὴν τῷ στόματί μου…”.

Σας ξίνισε τώρα ο ΣΕΒ, σύντροφοι. Και στην ερώτηση Τσίπρα λέτε φουρκισμένοι προς τον Μητσοτάκη “…ποτέ δεν επικρίνατε έστω και λεκτικά την προσφυγή του ΣΕΒ για την ακύρωση της αύξησης μισθών λόγω των τριετιών”. Σιγά μη στάξει η ουρά του αριστερού γαιδάρου…, όπως και με την αγωνία σας (βρέχουν τα δάκρυα… το τέλος της ερώτησης) αν θα ανανεωθούν οι 5.500 κρατικές προσλήψεις του ΣΥΡΙΖΑ (πρόγραμμα κατά του brain drain “βαπτίσθηκαν”). Γιατί μόλις συνήλθαμε από τα γέλια με όσα ανακοινώθηκαν (πρόσφατα) για επιδότηση μισθών με 2.000 ευρώ μπας και γυρίσουν οι 600.000 του εξωτερικού και έρχεται καπάκι η κωμωδία ΣΥΡΙΖΑ με το δικό του “brain drain” . Καλή διασκέδαση…

[ΠΗΓΗ: https://www.capital.gr/, του Γιώργου Κράλογλου, 15/1/2020]