ΤΟ «ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΥΡΙΩΝ» ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Εκδήλωση με τίτλο «Εμπειρίες Αριστερής Διακυβέρνησης» οργάνωσε στη Θεσσαλονίκη το Ινστιτούτο “Νίκος Πουλαντζάς” με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του βιβλίου «Εντός Παρενθέσεως;», του Αριστείδη Μπαλτά.

Διαβάζω στο Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πως στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αριστοτέλη, Κυριάκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος μίλησε για το κίνημα κατά της επένδυσης Χρυσού στις Σκουριές και τη σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ πριν και μετά το 2015.

Προεκλογικά, είπε, το “κίνημα των Σκουριών” είχε την πλήρη στήριξη και την αμέριστη συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρος του Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε τρεις φορές την περιοχή. Όταν έγινε πρωθυπουργός δεν κατάφεραν να τον συναντήσουν ενώ είχαν συχνές επαφές με υπουργούς, “χωρίς, όμως, αποτέλεσμα”.

“Το μόνο ουσιαστικά θετικό μέτρο ήταν η “απόφαση Σκουρλέτη” που έβαλε φρένο στο υποέργο της επένδυσης Χρυσού στις Σκουριές, ενώ στα άλλα υποέργα συνεχίζονταν οι εργασίες”, τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

“Το “κίνημα των Σκουριών” αισθάνεται εγκαταλειμμένο και ότι χρησιμοποιήθηκε προεκλογικά”, είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος και μίλησε για “διάρρηξη” των σχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ με κινήματα ύστερα από την άνοδο του στην εξουσία.

Άρα τελείωσε το αφήγημα περί «ακηδεμόνευτου κινήματος πολιτών», το οποίο πολλάκις προέβαλαν οι πολέμιοι της επένδυσης. Ο κος Παναγιωτόπουλος «ομολόγησε» πως το «κίνημα» όχι μόνο δεν ήταν αυτόνομο, αλλά αισθάνεται και «ορφανό» μετά την εγκατάλειψή του από τον ΣΥΡΙΖΑ…

Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Τζανακόπουλος είπε πως ενδεχομένως τα πράγματα «θα μπορούσαν να έχουν γίνει διαφορετικά». Και μας υποσχέθηκε πως «Ίσως και να γίνει ειδική εκδήλωση για το θέμα, επειδή υπάρχουν αρκετές λεπτομέρειες και πολλά νομικά ζητήματα»!!!