ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΣΤΙΣ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ ΥΠΕΡΒΗΚΑΜΕ ΤΟ ΛΑΪΚΙΣΜΟ – ΤΩΡΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Κάλεσμα στους Αμερικανούς επενδυτές να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην Ελλάδα μετά την εκλογή της νέας κυβέρνησης, την ανάκτηση της οικονομικής εμπιστοσύνης και την εντυπωσιακή ανάκαμψη του δείκτη οικονομικού κλίματος απηύθυνε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πρόγευμα εργασίας του Council on Foreign Relations, στη Νέα Υόρκη. 

Ο κ. Μητσοτάκης που χαρακτήρισε σημείο καμπής για την Ελλάδα την 7η Ιουλίου, δέχθηκε αρκετά ερωτήματα για το πρόβλημα του λαϊκισμού και συγκεκριμένα για το πως κατάφερε ο ίδιος και η Νέα Δημοκρατία να επικρατήσουν στις τελευταίες εκλογές. Ο πρωθυπουργός ανέδειξε το χαρακτηριστικό της απευθείας και ειλικρινούς επαφής με τους πολίτες, μέσα από συγκεκριμένες δεσμεύσεις, που υλοποιούνται άμεσα, ενώ, εστίασε στην άμεση μείωση του ΕΝΦΙΑ για τη μεσαία τάξη και τα συγκεκριμένα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, για τους εργαζόμενους που αμείβονται με καθεστώς ημιαπασχόλησης, αλλά εργάζονται με πλήρες ωράριο. 

Όσον αφορά στις ιδιωτικοποιήσεις και το ξεμπλοκάρισμα των μεγάλων επενδύσεων, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι στην εμβληματική επένδυση του “Ελληνικού”, το πρόβλημα ήταν η απουσία πολιτικής βούλησης, σημειώνοντας τις ενέργειες που έκανε η νέα κυβέρνηση για να άρει όλα τα εμπόδια που παρέμεναν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ερωτήθηκε και για το πρόβλημα του brain brain και το πως θα μπορούσε να αντιστραφεί η τάση των προηγούμενων ετών. Σημείωσε ότι για να γυρίσουν πίσω οι Έλληνες που έφυγαν στα χρόνια της κρίσης χρειάζεται να εκπληρωθούν τρεις προϋποθέσεις:

– Να υπάρξουν νέες δουλειές.

– Να μειωθούν οι φόροι και οι εισφορές κοινωνικής ασφάλισης.

– Να πειστούν όλοι ότι υπάρχει μακροπρόθεσμα καλύτερη προοπτική στην πατρίδα μας.

[ΠΗΓΗ: https://www.capital.gr, του Δημήτρη Γκάτσιου, 26/9/2019]