ΝΎΧΤΑ ΑΠΟΚΆΛΥΨΗΣ : ΈΞΙ ΝΕΚΡΟΊ, ΔΕΚΆΔΕΣ ΤΡΑΥΜΑΤΊΕΣ, ΑΝΥΠΟΛΌΓΙΣΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΈΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΉ

Σφοδρή κακοκαιρία σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά της τη νύχτα από τη Χαλκιδική, αφήνοντας πίσω της έξι νεκρούς, ανάμεσά τους δύο παιδιά, έναν αγνοούμενο ψαρά, δεκάδες τραυματίες και εικόνες αποκάλυψης λόγω των τεράστιων καταστροφών που προκάλεσε σε υποδομές, καταστήματα, σπίτια, κινητές και ακίνητες περιουσίες.

Νύχτα αποκάλυψης : έξι νεκροί, δεκάδες τραυματίες, ανυπολόγιστες καταστροφές στη Χαλκιδική | tanea.gr

Σφοδρή κακοκαιρία σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά της τη νύχτα από τη Χαλκιδική, αφήνοντας πίσω της έξι νεκρούς, ανάμεσά τους δύο παιδιά, έναν αγνοούμενο ψαρά, δεκάδες τραυματίες και εικόνες αποκάλυψης λόγω των τεράστιων καταστροφών που προκάλεσε σε υποδομές, καταστήματα, σπίτια, κινητές και ακίνητες περιουσίες.

Πάνω από 600 κλήσεις

Από τους τραυματίες, τέσσερις νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση και μια γυναίκα σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έτρεχαν και… δεν έφταναν, καθώς η υπηρεσία δέχτηκε πάνω από 600 κλήσεις για διασώσεις από κατοικίες, άντληση υδάτων σε πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα, κοπές δέντρων και απομακρύνσεις αντικειμένων.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά: Μία γυναίκα, Ρουμανικής καταγωγής και ο 8χρονος γιος της έχουν χάσει τη ζωή τους από κατάρρευση στεγάστρου ταβέρνας στα Νέα Πλάγια του δήμου Νέας Προποντίδας, ένα ζευγάρι Τσέχων έχασε τη ζωή του όταν τα ορμητικά νερά παρέσυραν την τροχοβίλα τους στην Σωζόπολη της Χαλκιδικής, ενώ ένας 39χρονος Ρώσος και το 2χρονο παιδί του έχασαν τη ζωή τους όταν καταπλακώθηκαν από δέντρο που έπεσε από τους ισχυρούς ανέμους, έξω από ξενοδοχείο, στην Ποτίδαια.

Υποχώρησε σκέπαστρο βενζινάδικου (φωτό thestival.gr)

Συνωστισμός… τραυματιών στο Κέντρο Υγείας

Εκκλήσεις για βοήθεια δέχθηκε η Πυροσβεστική από δεκάδες πολίτες. Τουλάχιστον 30 έχουν ήδη απεγκλωβιστεί από πλημμυρισμένα οχήματα και κτίσματα. Περισσότεροι από 80 άνθρωποι πέρασαν από το Κέντρο Υγείας Νέων Μουδανιών, το οποίο λειτουργεί με γεννήτρια λόγω της διακοπής ρεύματος.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας βρίσκονται σε περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο και ερευνούν καταστήματα και υπόγεια για τον εντοπισμό προβλημάτων, ενδεχομένως και θυμάτων από τις πλημμύρες…

Στο μεταξύ σε εξέλιξη είναι έρευνες από το λιμενικό σώμα στη θαλάσσια περιοχή της Νέας Καλλικράτειας για τον εντοπισμό ενός 62χρονου αλιέα, που βγήκε το απόγευμα για ψάρεμα με το σκάφος του ενώ στην περιοχή επικρατούσαν κακές καιρικές συνθήκες. Στις έρευνες συμμετέχουν πλωτό του λιμενικού, παραπλέον πλοίο και πέντε αλιευτικά.

Λόγω των έντονων καιρικών φαινόμενων αρκετές περιοχές της Χαλκιδικής βυθίστηκαν στο σκοτάδι, ενώ προβλήματα υπάρχουν και στο οδικό δίκτυο από πτώσεις δένδρων και φερτών υλικών.

Παρασύρθηκαν πολλά οχήματα

Τα ορμητικά νερά έχουν παρασύρει σε παραλιακά σημεία πολλά οχήματα. Δέντρα ξεριζώθηκαν, ομπρέλες και καρέκλες από παραλιακά μαγαζιά έχουν βρεθεί στη θάλασσα. Μεγάλες καταστροφές στο παραλιακό μέτωπο της Ν.Καλλικράτειας.

Διακοπές ρεύματος

Χωρίς ρεύμα παραμένουν Κασσάνδρα και Σιθωνία.

Δέντρο έπεσε στο επαρχιακό δίκτυο Μεταμόρφωσης-Νικήτης και έκοψε την κυκλοφορία. Η κυκλοφορία διεξάγεται με δυσκολία λόγω πεσμένων δέντρων στην περιοχή Κοβιού και μεταξύ Ν.Μαρμαρά και Πόρτο Καρράς. Στη Ν.Ποτίδαια οι ισχυροί άνεμοι ξύλωσαν την οροφή βενζινάδικου.

Στην Κρυοπηγή, όπως μεταδίδει η εφημερίδα Κασσάνδρα, έπεσαν δέντρα και έχουν κλείσει παράδρομοι.