Η Κ. ΙΓΓΛΕΖΗ ΔΙΝΕΙ ΕΥΣΗΜΑ ΣΤΟΝ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ «ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ»!!!

Θεωρώ πως μπορώ να παραθέσω την ακόλουθη ανακοίνωση της Κατερίνας Ιγγλέζη (ναι, έδωσε σημεία ζωής) χωρίς κανένα σχόλιο, έχοντας εμπιστοσύνη στη νοημοσύνη των αναγνωστών μας.

«Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είχε μια σημαντική αρνητική παρενέργεια για τον τόπο μας σε ότι αφορά την Eldorado Gold και την τιμή της μετοχής της, που την πρώτη ημέρα μετά την ανακοίνωση για την προκήρυξη των εθνικών εκλογών ανέβηκε κατακόρυφα. Το μήνυμα είναι σαφές: Η προοπτική εκλογής μια «φιλικής» προς την εταιρεία κυβέρνησης, με ότι αυτό συνεπάγεται για την άμεση συνέχιση των δραστηριοτήτων της στη Χαλκιδική, ευνοεί ήδη την εταιρεία.

Λοιπόν ας μην βιαστούν να χαρούν όσοι βλέπουν τη μετοχή της Eldorado να ανεβαίνει. Το μέλλον της Χαλκιδικής και της χώρας δεν βρίσκεται σε επενδύσεις από εταιρείες «φαντάσματα» που αφήνουν πίσω τους καμένη γη.

Η ανάπτυξη της Χαλκιδικής προέρχεται από τις υψηλής ποιότητας τουριστικές υπηρεσίες που παρέχει, από τις παραλίες της που επί σειρά ετών βραβεύονται, από τα ξεχωριστά προϊόντα που παράγει και αποδίδουν προστιθέμενη αξία στον τόπο, από τον πολιτισμό της. Αυτό είναι πλέον ξεκάθαρο και είναι η βούληση του λαού της Χαλκιδικής.

Προς αυτή την κατεύθυνση έχουμε εργαστεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια ως κυβέρνηση, με κορυφαία ενέργεια την Απόφαση Σκουρλέτη με την οποία ζητείται επιτακτικά η απόδειξη εφαρμοσιμότητας της μεθόδου μεταλλουργίας.

Όλα αυτά συνέβησαν σε μία εποχή που η χώρα μας βρισκόταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας με την κυβέρνηση να ζητά επιτακτικά την τήρηση περιβαλλοντικών όρων από την εταιρεία.

Η σημερινή πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική, δίνοντας ένα πολύ μεγαλύτερο περιθώριο ελευθερίας κινήσεων στην επόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που θα συνεχίσει να παλεύει ενάντια στην καταστροφή του τόπου μας, να υπερασπίζεται το δημόσιο συμφέρον, την περιβαλλοντική προστασία και το δικαίωμά μας στην υγεία και τη ζωή, όχι μόνο για εμάς αλλά και για τις μελλοντικές γενιές.

Από το Γραφείο Τύπου, Κατερίνα Ιγγλέζη, Βουλευτίνα Χαλκιδικής ΣΥΡΙΖΑ

Πρόεδρος Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος»

Φωτό: EUROKINISSI