ΟΙ ΙΝΣΤΡΟΥΧΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ ΓΙΑ “ΔΙΚΑΙΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ”

Αυτό δεν το περίμεναν ούτε οι ινστρούχτορες. Να ξελασπώσουν τον Τσίπρα και για τη “δίκαιη ανάπτυξη”. Τα μασκαριλίκια εδώ θα είναι απίστευτα.

Για την ανάπτυξη να μην μιλήσουμε. Ας ρωτήσουμε την τσέπη μας και θα πάρουμε απάντηση… Ας ψάξουμε να βρούμε μια θέση για τους 870.000 άνεργους και θα καταλάβουμε που βρισκόμαστε. Ας διαβάσουμε αυτά που μας λένε (και στο forum) οι μετανάστες μας και ας σταυροκοπηθούμε…

Ας ρίξουμε, τέλος, μια ματιά στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας όπου σε ιστορικές επιχειρήσεις και παλιές αλυσίδες με χιλιάδες υπαλλήλους έχει στηθεί μια απέραντη καφετέρια. Θα αντιληφθούμε γιατί χάθηκαν οι νέοι και η παραγωγικότητα από την οικονομία.

Και τώρα να μιλήσουμε για το “δίκαιη”. Την μέχρι αηδίας επίμονη και βλακωδέστατη, συνθηματολογία του ΣΥΡΙΖΑ, ότι η πρώτη φορά αριστερά… του Αλέξη Τσίπρα θα φέρει δίκαιη ανάπτυξη!!!

Τον Ιανουάριο του 2015 ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει ότι 100-120.000 βιοτεχνίες δεν άντεχαν την φορολογία του 2010-2015 και θα έκλειναν βγάζοντας στον δρόμο περισσότερους από 50.000 εργαζόμενους.

Του τα λένε εγγράφως οι βιοτέχνες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Τα διασταυρώνει και από τα Επιμελητήρια των μικρομεσαίων σε όλη τη χώρα.

Τι έκανε για να σώσει την κατάσταση; Σε ένα μήνα (από τότε που διάβασε τα χαμπέρια μικρών και μεσαίων της αγοράς) προετοίμασε την αύξηση των φόρων και των εισφορών τους. Και μέσα στον Φεβρουάριο του 2015 (μετά από ένα μήνα δηλαδή) χάρισε 20-25 εκατ. ευρώ στη ζημιογόνα Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης επειδή ήταν κρατική!!!

Βεβαίως οι βιοτέχνες και οι χειροτέχνες έκλεισαν πριν βγει το 2015. Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 70.000. Αλλά η κρατική ΕΒΖ σώθηκε και διατηρήθηκε!!! Λέγεται αυτό δίκαιη ανάπτυξη;

Μέσα στο 2015 ο Τσίπρας μαθαίνει ότι η ΔΕΗ αποκλείεται να τα βγάλει πέρα φορτωμένη και από τα ερείπια της κρατικής ΛΑΡΚΟ (που και τότε συνέχιζε να της “παγώνει” τα χρέη και να της δίνει φθηνό ρεύμα χωρίς να πληρώνεται).

Την ίδια ώρα βιομηχανίες και βιοτεχνίες του εξηγούν ότι με απίθανα ακριβή τιμολογιακή πολιτική στο ρεύμα (για να ισοφαρίσει ζημιές της ΔΕΗ από άλλες της κρατικές επιχειρήσεις -μεταλλουργία, προϊόντα άμυνας, ζάχαρη) θα πάμε σε λουκέτα. Θα τιναχτούν στον αέρα η χαλυβουργία και θα ακολουθήσουν τα τσιμέντα και οι άλλες βαριές βιομηχανίες.

Τι έκανε ο Τσίπρας; Υποχρέωσε τη ΔΕΗ να βολέψει την κρατική ΛΑΡΚΟ, αδιαφορώντας για την πτώχευσή της ( έφτασε στις μέρες μας) και άφησε στον αέρα τα υπέρογκα τιμολόγια ρεύματος!!!

Συνέπεια ήταν (μεταξύ και άλλων βεβαίως) ο αφανισμός της χαλυβουργίας, το κλείσιμο ενός εργοστασίου τσιμέντου και η αλλαγή εδρών (εκτός Ελλάδος) σε στρατηγικής σημασίας βιομηχανίες της Ελλάδας!!!

Ήταν δίκαιη ανάπτυξη και αυτή η εγκληματική τακτική του Τσίπρα προς τη βιομηχανική Ελλάδα και τους εργαζόμενους;

Το 2016 κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη Βόρεια Ελλάδα έρχονται σχεδόν στα χέρια με εργαζόμενους στο μεταλλείο χρυσού στις Σκουριές γιατί δεν τους άρεσε η δράση του.

Οι εργαζόμενοι παλεύουν για το δίκιο της επιχείρησης, υπολογίζοντας ότι θα ανοίξουν κι άλλες 1.500 θέσεις εργασίας με επεκτάσεις των εγκαταστάσεων. Ο Αλέξης Τσίπρας προφασίζεται δήθεν περιβαλλοντικούς λόγους και σταματάει τις επεκτάσεις!!!

Φεύγουν έτσι σε μετανάστευση και όσοι θα έπιαναν δουλειά στη μονάδα. Είναι και αυτό δίκαιη ανάπτυξη από την πρώτη φορά αριστερά;

Το 2017 κλείνουν άλλες 70.000 βιοτεχνίες. Μπαίνουν λουκέτα σε 5 μεγάλα βιομηχανικά συγκροτήματα. Και βγαίνουν στην ανεργία ακόμη 30.000 εργάτες.

Ο Αλέξης Τσίπρας απαντά με αυξήσεις στον ΦΠΑ, αυξήσεις σε εισφορές, μεγαλύτερη τιμολόγηση στο ρεύμα. Και φτηνοεπιδόματα σε άνεργους, επιμένοντας ότι πορευόμαστε σε δίκαιη ανάπτυξη!!!

Το 2018-2019 ο Αλέξης Τσίπρας αγκαζέ με τους Αμερικάνους λύνουν τα προβλήματα Αμερικής και Ευρώπης με τα Σκόπια. Στην Ελλάδα ανακυκλώνεται προπαγανδιστικά κάποια καθηγητική μπουρδολογία, για μπουλούκια ελληνοαμερικανών επενδυτών. Αυτούς που, κατά τον Τσακαλώτο, δεν θα είχαμε πώς να τους χωρέσουμε… Στα Επιμελητήρια δεν προλαβαίνουν να διαγράφουν επαγγελματίες που έκλεισαν τα βιβλία τους!!! Αυτή είναι η παραμύθα-Τσίπρα που (ανάμεσα σε άλλα) θα διαχειριστούν, μέχρι τις εκλογές, οι ινστρούχτορες του ΣΥΡΙΖΑ. Από γειτονιά σε γειτονιά. Από πόρτα σε πόρτα. Στέκουν με τα καλά τους;

[ΠΗΓΗ: https://www.capital.gr, του Γιώργου Κράλογλου, 30/5/2019]