ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΑΛΙΑΝΟΣ: ΞΑΝΑΒΑΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΟ ΝΕΟΧΩΡΙ ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Σειρά παρεμβάσεων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα «16 πρωτεύουσες» του Συνδυασμού «Ομοφωνία» για το Νεοχώρι, παρουσίασε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος, ο οποίος επισκέφθηκε την κοινότητα συνοδευόμενος από υποψηφίους συμβούλους του συνδυασμού και αντάλλαξε απόψεις με τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου κ. Νίκο Ανικούλα, κατοίκους και επαγγελματίες του Νεοχωρίου, σε συνέχεια επαφών που είχαν τις προηγούμενες μέρες οι υποψήφιοι της «Ομοφωνίας» με όλους τους τοπικούς φορείς.

Μετά το πέρας της επίσκεψης ο κ. Βαλιάνος δήλωσε τα εξής:

«Όπως για όλες τις κοινότητες του Δήμου, έτσι και για το Νεοχώρι, έχουμε ήδη ξεκινήσει τη δουλειά για την επόμενη μέρα, ώστε να το ξαναβάλουμε στον χάρτη του δημοτικού ενδιαφέροντος. Καταγράψαμε προβλήματα, ιεραρχούμε προτεραιότητες, σχεδιάζουμε τις δράσεις.

Υπάρχουν οι μεγάλες ανάγκες. Που απαιτούν «κυνήγι» στα αρμόδια Υπουργεία και συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Παραδείγματα, το θέμα της σύνδεσης με τον Βιολογικό Καθαρισμό Αρναίας -Παλαιοχωρίου, το θέμα της επέκτασης του παρακαμπτήριου οδικού άξονα, το θέμα της λειτουργίας του τοπικού ιατρείου.

Υπάρχουν όμως και σημαντικά ζητήματα, που μπορούν να αντιμετωπιστούν με δικές μας δυνάμεις σε μεγάλο βαθμό και αυτό είναι το πνεύμα του προγράμματος «16 πρωτεύουσες». Αναφέρω ενδεικτικά:

  • Τον εκσυγχρονισμό του εσωτερικού αποχετευτικού δικτύου που αποτελεί και προϋπόθεση για σύνδεση με το βιολογικό καθαρισμό, με ιδιαίτερη μέριμνα για τους πλακοσκεπείς οχετούς.
  • Αντιμετώπιση του ζητήματος επάρκειας και ποιότητας νερού, με υποδομές αξιοποίησης των υδάτινων πόρων σε Πέπερα και Άγιο Αθανάσιο και με νέα γεώτρηση.
  • Εργασίες εκσυγχρονισμού του δικτύου άρδευσης.
  • Βελτίωση του δημοτικού φωτισμού στον οικισμό και φροντίδα για τα χαρακτηριστικά κιόσκια.
  • Αναβάθμιση του εσωτερικού οδικού δικτύου και της αγροτικής οδοποιίας, συμπεριλαμβάνοντας και το δρόμο προς Άγιο Αθανάσιο.
  • Δράσεις δυναμικής ένταξης του Νεοχωρίου στο τουριστικό πρόγραμμα το συνδυασμού μας, με την αξιοποίηση μονοπατιών και περιπατητικών ή ποδηλατικών διαδρομών, με την αξιοποίηση του δραστήριου τοπικού Ομίλου Μοτοσικλετιστών στο πεδίο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, με τις παρεμβάσεις στις εκκλησιές της κοινότητας στην κατεύθυνση ενίσχυσης και του προσκυνηματικού τουρισμού.

Και βέβαια, στους σημαντικούς στόχους για την οικονομία της περιοχής, εντάσσεται η στήριξη και η συντονισμένη προσπάθεια ανάδειξης του ελατοπαραγωγικού χαρακτήρα του Νεοχωρίου.»

[ΠΗΓΗ: http://aetoshal.blogspot.com, 9/5/23019]