ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΑΠ. ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Τα σημαντικά αστικά κέντρα της Βόρειας Χαλκιδικής και συγκεκριμένα τη Γαλάτιστα, τον Πολύγυρο, την Αρναία, τη Μεγάλη Παναγιά και την Ιερισσό επισκέφτηκε ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας

Ο κ. Τζιτζικώστας, συνοδευόμενος από υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης στη Χαλκιδική, συνομίλησε με τους κατοίκους τόσο των πέντε πόλεων, όσο και των γύρω οικισμών, αλλά και με παραγωγούς, εμπόρους, καταστηματάρχες, επαγγελματίες και επισκέπτες, για τα ζητήματα της καθημερινότητας, ακούγοντας τις προτάσεις τους για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

«Επισκέφτηκα πέντε σημαντικά αστικά κέντρα της βόρειας Χαλκιδικής, τη Γαλάτιστα, τον Πολύγυρο, την Αρναία, τη Μεγάλη Παναγιά και την Ιερισσό, όπου η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι παρούσα στον αγώνα για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Ολοκληρώσαμε τα έργα στον άξονα της Θέρμης με τη Γαλάτιστα, ένα κομβικό έργο για τις οδικές μεταφορές, τις μετακινήσεις των πολιτών και την ενίσχυση του τουρισμού στη Χαλκιδική. Στον άξονα αυτό έχουμε ολοκληρώσει μια σειρά έργων που τον αναβάθμισαν και πιέζουμε όλους τους αρμόδιους φορείς, ώστε να μετατραπεί σε έναν αυτοκινητόδρομο ταχείας και ασφαλούς κυκλοφορίας. Η κατάσταση που επικρατούσε παλιά έχει βελτιωθεί σημαντικά, αφού ‘τρέξαμε’ και ολοκληρώσαμε όλες τις προγραμματισμένες παρεμβάσεις, ενώ για τη βελτίωση των μεταφορών και των μετακινήσεων στην περιοχή έχουμε να δείξουμε εξαιρετικά σημαντικό έργο, με τις παρακάμψεις του Πολυγύρου και της Αρναίας, που είναι εμβληματικά έργα. Δε σταματάμε εδώ. Υλοποιούμε συμπληρωματικά έργα περαιτέρω βελτίωσης της παράκαμψης της Αρναίας, ενώ αρχίσαμε εκτεταμένες συντηρήσεις για τη βελτίωση της ασφάλειας των μετακινήσεων και μεταφορών στον άξονα Πολυγύρου – Ιερισσού και Ιερισσού – Ουρανούπολης. Υλοποιούμε έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στον Πολύγυρο και στην περιοχή Τζούρβα Ιερισσού και ήδη ολοκληρώσαμε τις αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις μας στο Παλαιοχώρι και το Νεοχώρι. Ολοκληρώσαμε επίσης την ανάπλαση της πλατείας «Μουσείου Υφαντικής» και των κοινόχρηστων χώρων στην Αρναία και δώσαμε λύση στο αποχετευτικό και τη διαχείριση των λυμάτων σε Στάγειρα, Στρατονίκη, Στρατώνι, Πυργαδίκια και Αμμουλιανή, ενώ υλοποιούμε τα έργα στο ΧΥΤΑ του ενιαίου Δήμου Αριστοτέλη. Ανάλογες παρεμβάσεις για ποιοτικό πόσιμο νερό πραγματοποιούμε σε Παλαιοχώρι, Νεοχώρι και Πυργαδίκια, αλλά και στα Βράσταμα, τα Πλανά και το Βάβδο, αξιοποιώντας παράλληλα τις υδρευτικές γεωτρήσεις, διασφαλίζοντας ασφαλές και επαρκές πόσιμο νερό σε όλο το Δήμο Πολυγύρου. Διασφαλίσαμε ποιοτικό πόσιμο νερό με το ολοκληρωμένο έργο μας και στη Μεγάλη Παναγιά. Είμαστε εδώ και στον αθλητισμό, καθώς προγραμματίσαμε την κατασκευή κερκίδων στο γήπεδο ποδοσφαίρου της Ιερισσού, ενώ παρεμβαίνουμε στο αλιευτικό καταφύγιο του Στρατωνίου. Και έχουμε σημαντικό κοινωνικό έργο, με τη δημιουργία Κέντρων Κοινότητας στους Δήμους Πολυγύρου και Αριστοτέλη και με την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου και των άλλων δομών κοινωνικής πρόνοιας. Αρχίζουμε την κατασκευή του νέου κτιρίου για το Γενικό Λύκειο Ιερισσού και με την ολοκλήρωση του εξοπλισμού των ειδικών σχολείων και των τμημάτων ένταξης της περιοχής, ενισχύουμε την παιδεία. Σε εξέλιξη είναι η οργάνωση και υλοποίηση μόνιμης έκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Πολυγύρου, ενώ ενισχύουμε όλες τις μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις και τους πολιτιστικούς φορείς της περιοχής. Με λόγια λίγα και έργα πολλά, δυναμώνουμε τη Βόρεια Χαλκιδική, δυναμώνουμε τη Μακεδονία», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

[ΠΗΓΗ: http://aetoshal.blogspot.com/, 19/5/2019]