ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΑΛΙΑΝΟΣ: «ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΤΗΣ, Η ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΧΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΗΣ…»

Με αφορμή την επιμονή του απερχόμενου δημάρχου Αριστοτέλη κ. Ζουμπά να μετέχει στον προεκλογικό διάλογο υποκαθιστώντας με προκλητικώς άστοχες αρθρογραφίες τον αντιδήμαρχό του, που ανέλαβε να εκπροσωπήσει στην κάλπη τη απερχόμενη διοίκηση, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος, επισημαίνει τα εξής:

«Δυστυχώς, μαζί με την ψυχραιμία της, η απερχόμενη διοίκηση χάνει με αποκλειστικά δική της ευθύνη, και την αξιοπρέπειά της. Ο δήμαρχος αφιερώνει χρόνο και κόπο για να συγγράφει ειρωνικά άρθρα με μόνο αποτέλεσμα να συλλαμβάνεται ψευδόμενος εντός 24ώρου. Χθες, με κατηγόρησε ότι εξήγγειλα δρομολογημένο έργο, για την αναβάθμιση του Άλσους Αριστοτέλη στα Στάγειρα και τη σύνδεση με τα Σιδηροκαύσια. Ισχυρίστηκε μάλιστα, πως το έργο δρομολογήθηκε και πρόσφατα εντάχθηκε στο πρόγραμμα Leader χάρη τη διοίκησή του.

Για να τελειώνουμε με το θέατρο του παραλόγου, που παίζει η απερχόμενη διοίκηση:

1ον) Απερχόμενος δήμαρχος που στο τέλος μιας πενταετούς θητείας έχει να επιδείξει μόνο «δρομολογήσεις έργων» και ΘΑ, προκαλεί επιεικώς θλίψη.

2ον) Τουλάχιστον, ας μην ψεύδεται ακόμα και στα ΘΑ. Εκτός πια, αν δεν ξέρει ούτε τι γίνεται στο γραφείο του, οπότε ας ζητήσει από τους συνεργάτες του να του εξηγήσουν γιατί να τον αφήνουν να εκτίθεται, όταν το «δρομολογημένο» έργο στα Στάγειρα, απορρίφθηκε από την αρμόδια επιτροπή αξιολόγησης του Leader στις 4 Μαρτίου 2019, επειδή η πρόταση που συνέταξε ο Δήμος δεν πληρούσε τα κριτήρια επιλεξιμότητας.

3ον) Σε τέσσερα χρόνια από σήμερα, επιφυλάσσομαι (προηγείται η απόφαση των συμπολιτών μας φέτος), να του δείξω τι σημαίνει απολογισμός έργου και όχι απολογισμός… «δρομολογίων».

4ον) Καλώ τον κ. Ζουμπά, αντί να υποκαθιστά τον αντιδήμαρχό του στον προεκλογικό διάλογο, να θέσει ο ίδιος υποψηφιότητα, τολμώντας έστω και τώρα, να κριθεί από τους συμπολίτες του ως υποψήφιος δήμαρχος, κάτι που ποτέ δεν τόλμησε. Σε αντίθετη περίπτωση, ας διατηρήσει για τον εαυτό του την ευκαιρία μιας αξιοπρεπούς αποχώρησης.

5ον) Αν παρά ταύτα επιθυμεί να επιμείνει να ανακυκλώνει τις αυταπάτες του για τα… επί χάρτου έργα του, ας συνεχίσει να το κάνει μόνος του. Του δίνω το ελεύθερο να μονολογεί όσο θέλει. Είναι η τελευταία φορά που ασχολούμαι με το παρελθόν. Διότι ο κ. Ζουμπάς, αποτελεί ήδη παρελθόν και μάλιστα ένα παρελθόν που …δεν έχει καν τη γενναιότητα να ζητήσει την αξιολόγηση από τους συμπολίτες του. Μην περιμένει λοιπόν να σπαταλήσω χρόνο εγώ με την αξιολόγησή του. Στο εξής, οι ατυχείς αρθρογραφίες του θα μένουν αναπάντητες στην απαξία που τους αρμόζει. Προσωπικά, επιλέγω στο εξής να συζητώ με τους συμπολίτες μας, μόνο για το μέλλον. Για αυτό το μέλλον, που έχει αφετηρία τις εκλογές του Μαΐου, θα μιλήσουμε στην αυριανή εκδήλωση της «Ομοφωνίας» στην Μεγάλη Παναγία, μετά στην Ουρανούπολη, στη Αρναία, ξανά στην Ιερισσό, και σε όλες τις κοινότητες του Δήμου μας.-»

[ΠΗΓΗ: http://aetoshal.blogspot.com/, 24/3/2019]