ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ: ΤΟ ΣΗΡΙΑΛ ΜΕ ΤΟΝ “ΠΟΛΕΜΟ” ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ!

Ο νέος «θόρυβος» που ξέσπασε με αφορμή τη «ρύπανση και υποβάθμιση» του ποταμού Μαυρόλακα που είναι αποδέκτης των υγρών αποβλήτων του μεταλλείου Ολυμπιάδας της Ελληνικός Χρυσός, από τους επιθεωρητές Περιβάλλοντος και τις ερωτήσεις που κατέθεσαν στην Κομισιόν οι ευρωβουλευτές, Ν. Χουντής και Σοφία Σακοράφα έρχεται να προστεθεί στο σήριαλ της «διαμάχης» με την Eldorado Gold που καλά κρατεί σε πολλά επίπεδα. Σε θέματα και αντιπαραθέσεις που έχουν αναφερθεί και έχουν αναλυθεί πολλές φορές. Η Eldorado Gold που κατηγορεί την Πολιτεία πως δεν τηρεί τις συμβατικές της υποχρεώσεις (άδεια για τις Σκουριές παρά την θετική απόφαση της Διαιτησίας) μπήκε στα σενάρια αποχώρησης από την Ελλάδα διανθισμένα μάλιστα και με πληροφορίες ότι δύο εισηγμένοι όμιλοι ενδιαφέρονται για να την αποκτήσουν, αν αυτό συμβεί.

Νωπή, όμως είναι η τοποθέτηση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της μητρικής εταιρίας, George Burns, που βλέπει τα πράγματα διαφορετικά.

Ο ίδιος θεωρεί τις εκλογές ως «εν δυνάμει καταλύτη, προκειμένου να βρεθεί ένας εποικοδομητικός τρόπος για να προχωρήσουν οι επενδύσεις μας στην Ελλάδα. Είμαστε αρκετά αισιόδοξοι ότι οι εκλογές θα επιφέρουν μια σημαντική αλλαγή σε ό,τι αφορά τον τρόπο αντιμετώπισης της επένδυσης».

[ΠΗΓΗ: DEAL NEWS, 15/3/2019]