ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΑΡΟΝ- ΑΡΟΝ Ο ΣΤΑΘΑΚΗΣ ΤΟ «ΑΚΑΤΑΔΙΩΚΤΟ» ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΙΣ ΡΑΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΤΟΣ ΑΣΕΠ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

Στροφή 180 μοιρών έκανε ο Υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης σχετικά τα «ρουσφετάκια» -όπως τα είχε χαρακτηρίσει ο Κ. Σκρέκας- στην ΡΑΕ. Όπως είπε ο κ. Σταθάκης μετά τις αντιδράσεις θα αποσύρει τις ρυθμίσεις που προβλέπονται στο άρθρο 69 του νομοσχεδίου.

Σύμφωνα με αυτό «τα μέλη της αρχής υπέχουν ποινική ευθύνη για πράξεις και παραλείψεις τους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους μόνο αν ενήργησαν με δόλο». Ήτοι, τόνιζε πριν από λίγες μέρες στην αρμόδια επιτροπή ο εισηγητής της ΝΔ, Κ. Σκρέκας η κυβέρνηση καθιστούσε ανεύθυνους τα μέλη του Δ.Σ. της ΡΑΕ, τον Πρόεδρο, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, τα μέλη του Δ.Σ!

Στην ίδια, μάλιστα, ρύθμιση που εν τέλει αποσύρθηκε ο Γ. Σταθάκης προέβλεπε τον διορισμό 79 ανθρώπων στην ΡΑΕ εκτός ΑΣΕΠ!  «Ποιοι θα είναι αυτοί, χωρίς τη διαδικασία του ΑΣΕΠ, χωρίς να υπάρχει η συγκριτική αξιολόγηση από τον ΑΣΕΠ; Όχι να έρθει να ελέγξει τη νομιμότητα των παραστατικών και των πτυχίων που θα μας φέρουν, αλλά να υπάρξει συγκριτική αξιολόγηση», έλεγε ο κ. Σκρέκας.

Σήμερα, δε, στο θέμα επανήλθε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας λέγοντας : «Έχουμε τη σύσταση ακόμη ενός ακόμη νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου, της “Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών”. Και, βεβαίως, από αυτήν την συριζαϊκή “σαλάτα” δεν μπορεί να λείπει η… “κάπαρη”, το απαραίτητο στοιχείο που για τον  ΣΥΡΙΖΑ είναι οι διορισμοί και η ευνοιοκρατία: 79 στη ΡΑΕ, 25 στη ΔΑΠΕΕΠ, 30 στην “Αριάδνη”, χωρίς ΑΣΕΠ, χωρίς τήρηση των δεσμεύσεων για τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου».

 

[ΠΗΓΗ: https://www.liberal.gr, του Αλέξανδρου Διαμάντη, 7/3/2019]