Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, Ο ΠΛΑΓΙΑΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ GOOGLE…

Φαίνεται πως κάποιοι ζορίζονται που η τελευταία επιθεώρηση από το κλιμάκιο του ΥΠΕΝ δεν αποκάλυψε τα… «σημεία και τα τέρατα» που επιμελώς η εταιρεία κρύβει από τον κόσμο και μόνο η αντιαναπτυξιακή antigold παρέα και οι συναγελαζόμενοι αυτήν, γνωρίζουν !

Αλήθεια, τι περίμεναν; Να βγουν οι επιθεωρητές και να πουν «κατεβάστε ρολά, σταματάνε όλα»; Ασφαλώς και δεν περίμεναν κάτι τέτοιο, αφού ξέρουν καλύτερα από τον καθένα πως η εταιρεία είναι άψογη απέναντι στις διατάξεις του περιβαλλοντικού νομοθετικού πλαισίου. Αλλά κάτι έπρεπε να πουν στο κοπάδι (κομματικό και μη) το οποίο ζει για την ημέρα που θα κλείσουν οι Σκουριές… Τόσα χρόνια ντρεσάρουν τους οπαδούς του «κινήματος»… Είναι εκτεθειμένοι… Δεν έχουν πολλές διεξόδους… Έτσι, έκαναν και πάλι αυτό που ξέρουν να κάνουν καλύτερα: Επίθεση κατά παντός!

Αυτή τη φορά στο στόχαστρο βρέθηκε η εφημερίδα Ναυτεμπορική και η δημοσιογράφος κα Καλαμαρά, η οποία έγραψε σε ρεπορτάζ της πως “Άναψε «πράσινο φως» για την Ελληνικός Χρυσός – Εγκρίθηκε η μελέτη ασφαλείας για τον Κοκκινόλακα”.

Μέσα και πέριξ του Παρατηρητηρίου τριγυρίζουν ουκ ολίγοι μηχανικοί. Και ο αρχηγός μηχανικός είναι. Δεν μπορεί λοιπόν να μην γνωρίζουν τη διαδικασία υποβολής Μελέτης Ασφαλείας… Όπως είναι γνωστό η αδειοδοτούσα αρχή προβαίνει στην καταχώρηση ή μη της Μελέτης Ασφαλείας μετά την διαδικασία αξιολόγησης. Και μόνον αξιολογημένες ως πλήρεις μελέτες ασφαλείας καταχωρούνται. Αλλιώς ζητούνται συμπληρωματικά στοιχεία. Η δε πρόταση «Η καταχώριση της Μελέτης Ασφαλείας δεν συνιστά έγκριση του περιεχομένου της, δεδομένου ότι τα στοιχεία της μελέτης αυτής τελούν υπό διαρκή έλεγχο, συμπλήρωση και βελτίωση», περιλαμβάνεται και αυτή στη διαδικασία ώστε να υπάρχει περιθώριο έλεγχος, συμπλήρωσης και βελτίωσης της καταχωρημένης μελέτης.

Άρα επί της ουσίας, μια καταχωρημένη Μελέτη Ασφαλείας είναι στην ουσία «εγκεκριμένη», ότι και να σημαίνει αυτό, αφού αυτές οι μελέτες βρίσκονται σε ένα καθεστώς διαρκούς ελέγχου.

Πάντως η κα Καλαμαρά, γνώστης προφανώς της διαδικασίας, πολύ σωστά το έγραψε… Εξάλλου στη συνέχεια του άρθρου αναφέρει πως «όπως τονίζεται χαρακτηριστικά στο κείμενο της απόφασης καταχώρησης της Μελέτης Ασφαλείας (με το Εσωτερικό Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης), τα στοιχεία της Μελέτης τελούν υπό διαρκή έλεγχο, συμπλήρωση και βελτίωση».

Παρ’ όλα αυτά κάποιοι ζορίζονται τόσο, που βλέπουν και παντού πλαγιαρισμό… Δηλαδή λογοκλοπή… Όλοι έχουν μείνει εκστατικοί από τα εκπληκτικής ποιότητας (τόσο σε περιεχόμενο όσο και σε γλώσσα) άρθρα του Παρατηρητηρίου, και διαγκωνίζονται ποιος θα αντιγράψει αποσπάσματα!!!

Έτσι και η κα Καλαμαρά αντέγραψε τη φράση «ακύρωση της προσωρινής έγκρισης απόθεσης επικινδύνων αποβλήτων στον μη αδειοδοτημένο ΧΥΤΕΑ Κοκκινόλακκα» την οποία αν δοκιμάσετε να χτυπήσετε στο Google αυτούσια, βγαίνουν 3.070 αποτελέσματα!

Και είναι θρίαμβος που αυτή φράση αναπαράχθηκε (κατά την αναδημοσίευση του άρθρου της κας Καλαμαρά) «βλακωδώς» και από τα …..«ιστολόγια της Ελληνικός Χρυσός» (;;!!). Αναρωτιέμαι… Αυτή δεν είναι κατά λέξη η αιτίαση των «πολιτών» που κατέθεσαν την αίτηση στο ΣτΕ; Ζητούν ή όχι «ακύρωση της προσωρινής έγκρισης απόθεσης επικινδύνων αποβλήτων στον μη αδειοδοτημένο ΧΥΤΕΑ Κοκκινόλακκα»;

Θα πρότεινα στα «ιστολόγια της Ελληνικός Χρυσός» την εξής λύση: Να προβούν σε κατάχρηση των εισαγωγικών για να μην υπάρχουν πλέον «βλακώδεις» παρερμηνείες. Π.χ.: «ακύρωση της προσωρινής έγκρισης απόθεσης “επικινδύνων” αποβλήτων στον “μη αδειοδοτημένο” ΧΥΤΕΑ Κοκκινόλακκα»… Καλύτερα; Ή βλακωδέστερα;