Ο ΣΥΡΙΖΑ “ΚΑΡΦΩΝΕΙ” ΤΙΣ ΠΑΡΕΕΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ…

Η Καναδική Eldorado, που έχει επενδύσεις στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές και είναι ήδη με το ένα πόδι εκτός Ελλάδος και η πολυεθνική BlackRock που σχεδίασε γιγαντιαία επένδυση στην Αττική, με προοπτική κεφαλαίων 300 εκατ. ευρώ (σε πρώτη φάση ) και με 2.000 θέσεις εργασίας αλλά εγκατέλειψε οριστικά την Ελλάδα (γιατί της κάναμε μαύρη τη ζωή) δεν επαναφέρει ηρεμία… στη “συντροφιά” ΣΥΡΙΖΑ – ολιγαρχίας;

“Δεν έχουν παταχθεί ακόμα πλήρως οι ολιγάρχες, δεν έχουν όμως και την ευχέρεια για ‘δουλειές’ που είχαν με το παλιό δικομματικό σύστημα”.

Ποιος “αδειάζει”, με τα λόγια αυτά, τους Έλληνες ολιγάρχες, ανοίγοντας το μέγα κεφάλαιο κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών και ομίλων στην οικονομία της μεταπολίτευσης; Ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου της πρώτης φοράς αριστερά… κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε συνέντευξη “ποταμό” (“Τσακαλώτος: Για τη μείωση του αφορολόγητου συνιστώ υπομονή“).

Δεν χρειάζονται άλλα λόγια, για όσα συμβαίνουν στην οικονομία με τους αριστερούς τύπου ΣΥΡΙΖΑ. Στις 22 λέξεις, της απάντησης, σε εξαιρετικά εύστοχη δημοσιογραφική ερώτηση (της έγκριτης συναδέλφου κ. Ειρήνης Χρυσολωρά), ο Ευκλείδης λέει τα πάντα… Και πάνω απ’ όλα, πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πάταξε τους ολιγάρχες!!!

Το “ακόμα”, που προσθέτει, έχει ίσως τη δική του σημασία… Γιατί εκτός από το καρφί…, στον ΣΥΡΙΖΑ, (πως έκανε “στραβά μάτια” στους ολιγάρχες), περνάει και μήνυμα στην ολιγαρχία να μην ανησυχεί… καθώς, προφανώς ενόψει εκλογών, τι μπορεί να γίνει από όσα δεν έγιναν μια 4ετία…

Με δεδομένη λοιπόν την ομολογία Τσακαλώτου, για διατήρηση της ολιγαρχίας έχουμε δύο στηρίγματα του ΣΥΡΙΖΑ. Την “ξενάγηση ανά τον κόσμο”, σε Τσίπρα και σε υπουργούς του από τους Αμερικάνους (καλύπτοντας έτσι -με ταχύτητα-τα ενδιαφέροντά τους στις γεωπολιτικές ανακατατάξεις σε Βαλκάνια και Αιγαίο) και την καρποφορούσα… “κλάρα ελαίας” που προσέφερε η ολιγαρχία στον ΣΥΡΙΖΑ το 2014, όταν βολόδερνε στην αντιπολίτευση…

Κλάρα ελαίας… που δεν πριονίζεται γιατί δεν είναι και τόσο βλάκες, στο Μαξίμου και στην Κουμουνδούρου, να κόψουν τα νήματα που τους συνδέουν με τη χρήσιμη ολιγαρχία η οποία (εκτός από χλιαρές αναφορές σε γενικές συνελεύσεις) περνάει και στα μαλακά… κάθε μορφής παρεμβατική πολιτική του Τσίπρα, ειδικά στην εργασία (εκεί βολεύονται άλλωστε), “θεμελιώνοντας” ως εργασιακό καθεστώς τα συσσίτια, τις ελεημοσύνες, τα κοινωνικά επιδόματα, τα μεροκάματα του όσο-όσο… και όπου κάτσει.

Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ, με τις δήθεν αριστερές ιδέες του ενάντια στα ξένα συμφέροντα…, έρχεται γάντι στην εγχώρια ολιγαρχία καθώς μένουν αυτοί και αυτοί… (ολιγάρχες κρατικοδίαιτοι) με το κράτος σε όλο του το βάθος… και τους πιθανούς ανταγωνιστές, εκτός συνόρων όσο στην Ελλάδα δεν πατάει ούτε γανωτζής… να στήσει τενεκετζίδικο.

Δηλαδή τι; Η επένδυση του Ελληνικού δεν χαλάει την αγορά… και κάποια συμφέροντα; Τυχαία είναι και η νέα προσφυγή στο ΣτΕ από καφενόβιους και αργόσχολους κομματικούς; Μήπως ο Όμιλος, φορέας της επένδυσης, δεν προκαλεί ενόχληση σε ανταγωνιστές και άλλους…; Συνεπώς είναι ή δεν είναι χρήσιμος ο ΣΥΡΙΖΑ, που παρέλαβε το “κουβάρι” της επένδυσης για να το μπερδέψει ακόμη περισσότερο…

Τι το θέλουμε άλλωστε το Ελληνικό και ποιους θα βοηθήσει; Την οικονομία της χώρας, την αναβάθμιση της ζωής στην περιοχή της επένδυσης. Και 7.000 άνεργους που θα προσληφθούν όταν λειτουργήσει.

Ποιος από την ολιγαρχία νοιάζεται για όλα αυτά και δεν θέλει την ησυχία του… με τους ολίγους και το κράτος να μοιράζει την “τράπουλα” με παιχνίδια “σικέ” σε βάρος του δίκιου του εργάτη.

Ψάξτε να δείτε ποιοι και πόσο ωφελούνται από την ανεργία και την επιδότηση εργασίας που ετοιμάζεται να δώσει η συντρόφισσα Αχτσιόγλου και απ’ ευθείας στις επιχειρήσεις!!!.  

Η Καναδική Eldorado, που έχει επενδύσεις στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές και είναι ήδη με το ένα πόδι εκτός Ελλάδος και η πολυεθνική BlackRock που σχεδίασε γιγαντιαία επένδυση στην Αττική, με προοπτική κεφαλαίων 300 εκατ. ευρώ (σε πρώτη φάση ) και με 2.000 θέσεις εργασίας αλλά εγκατέλειψε οριστικά την Ελλάδα (γιατί της κάναμε μαύρη τη ζωή) δεν επαναφέρει ηρεμία… στη “συντροφιά” ΣΥΡΙΖΑ – ολιγαρχίας;

Συνεπώς, είναι ή δεν είναι προσφορά στην ολιγαρχία το θάψιμο των 5-6, (μεγάλων διαστάσεων) επενδύσεων (και γιατί όχι και ανταγωνιστικών), που παρέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ από τους άλλους; Είναι ή δεν είναι πατεντάτη παραδοχή διαπλοκής με την ολιγαρχία η “διευκρίνιση” Τσακαλώτου, πως δεν πατάξαμε τους ολιγάρχες αλλά “δεν έχουν την ευχέρεια για “δουλειές” που είχαν με το παλιό σύστημα…”, αποφεύγοντας βέβαια κάθε αναφορά στις “χοντρές δουλειές” που ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ στους ολιγάρχες, μέχρι τις εκλογές… Δουλειές και δουλίτσες (σε ηλεκτρισμό, φυσικό αέριο, πετρέλαια, νερά, ιδιωτικοποιήσεις), τις οποίες ασφαλώς και θα συνεχίσουν (αναγκαστικά) οι άλλοι… της νέας κυβέρνησης, με τον ΣΥΡΙΖΑ όμως στην αντιπολίτευση…, να ξαναβγάζει τις ντουντούκες ενάντια στην ολιγαρχία… Αθάνατη η μεταπολίτευση!!!

[ΠΗΓΗ: http://www.capital.gr/, του Γιώργου Κράλογλου. 11/12/2018]