Ο ΛΑΜΠΑΚΗΣ (ΩΣ ΑΛΛΗ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ) ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΑΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ELDORADO GOLD

Χθες, Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης υποδέχτηκε στο γραφείο του την επιτετραμμένη της Πρεσβείας του Καναδά στην Ελλάδα, κα Debbie DesRosiers, συνοδευόμενη από τον Υπεύθυνο Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Martin Doucet και την Υπεύθυνη Πολιτικών & Δημοσίων Σχέσεων, κα Ζωή Δελήμπαση.

Το πρώτο θέμα που τέθηκε επί τάπητος ήταν τα χρυσωρυχεία και οι προθέσεις δραστηριοποίησης της καναδικής εταιρίας Eldorado Gold στην περιοχή. Ο κ. Λαμπάκης –χωρίς να τηρήσει τους στοιχειώδεις κανόνες αβροφροσύνης–, τόνισε ότι η εταιρία και η δραστηριότητά της είναι ανεπιθύμητη στη Θράκη. Δήλωσε επίσης ότι όσο είναι δήμαρχος ο ίδιος δε θα επιτρέψει στην εταιρία να προβεί σε καμία ενέργεια καθώς οι συνέπειες από την εξόρυξη του χρυσού για την περιοχή και το περιβάλλον θα είναι ανυπολόγιστες και καταστροφικές (!!!).

Ο  Κος Λαμπάκης , (αν θυμάστε είναι αυτός που έχοντας την στήριξη της Ν. Δημοκρατίας, ζήτησε και τη στήριξη Τσίπρα, παρακαλώντας τον ανερυθρίαστα!) έκανε και την εξής απίστευτη δήλωση – σύμφωνα με το www.evros24.gr:

«Δεν είμαι ήρωας, αλλά θα προσπαθήσω να αποτρέψω αυτή την επιζήμια για τον λαό του Δήμου μου αλλά και τον λαό ολόκληρης της Θράκης επένδυση, θυσιάζοντας και τη ζωή μου αν χρειαστεί»!

Κατά τα άλλα, ο κος Λαμπάκης, συνεχίζοντας να ζει στο δικό του κόσμο, απηύθυνε διαμέσου της κας DesRosiers κάλεσμα σε καναδούς επενδυτές να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό που αφορά στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης (!!!)

Και η καναδική αντιπροσωπεία ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την «εποικοδομητική συζήτηση» και έφυγε τρέχοντας. Και αν δείτε καναδό επενδυτή στην περιοχή της Θράκης, σφυρίξτε μας…

Μήπως ήρθε η ώρα να αναθεωρήσει ο κος Μητσοτάκης για το ποιους υποψήφιους υποστηρίζει στην περιοχή;

 

(Φωτογραφία: https://www.evros24.gr)