ΔΡΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: ΠΑΓΩΤΟ ΣΕ 5 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ!

Η Κασσάνδρα έχει το παγωτό της με πέντε διαφορετικές γεύσεις

Είναι γευστικό και υγιεινό. Φτιάχνεται με αγνά υλικά και στοχεύει, πέρα από μια γλυκιά ανάμνηση στον ουρανίσκο μας, να κρατήσει και μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας.

Το παγωτό «Κασσάνδρα» βρίσκεται ήδη στα ψυγεία επιλεγμένων σημείων, κυρίως στην Χαλκιδική, στη Θεσσαλονίκη, σε Αθήνα, Κρήτη, Μύκονο και Πάρο, ενώ εξάγεται σε Σουηδία, Ρουμανία και Βουλγαρία.

Φτιάχτηκε για την τουριστική προβολή του Δήμου Κασσάνδρας, με την παράλληλη αξιοποίηση των τοπικών πρώτων υλών όπως είναι το λάδι, το μέλι, το φιστίκι και το κρασί της Κασσάνδρας.

«Ξεκινήσαμε με δύο γεύσεις, βανίλια και σοκολάτα και πλέον έχουμε 5 γεύσεις: κρέμα, σοκολάτα, μέλι, σοκολάτα- «Νάμα Μυλοποτάμου» και φιστίκι», μας είπε η πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού Κασσάνδρας κυρία Μαρία ΓΙαπαδημητρίου. Αναφερόμενη στο πώς γεννήθηκε η ιδέα για αυτό το προϊόν δήλωσε τα εξής: «Το σκεπτικό είναι η μεταποίηση των τοπικών πρώτων υλών και η αξιοποίησή τους ούτως ώστε να φτάνουν στον επισκέπτη μέσα από ένα προϊόν ευπώλητο, γευστικό και ευπαρουσίαστο. Αξιοποιήσαμε τοπικές πρώτες ύλες όπως αγουρέλαιο, μέλι, κρασί και φιστίκι, κάναμε τις γεύσεις και αναπτύξαμε ένα δίκτυο το οποίο επεκτείνουμε διαρκώς και στο εξωτερικό και στην Ελλάδα. Και συνεχίζουμε δυναμικά!».

Σημειώστε πως το παγωτό αυτό χρησιμοποιεί πρώτες ύλες αποκλειστικά από τους παραγωγούς της περιοχής της Κασσάνδρας, όπως το αγουρέλαιο Π.Ο.Π. Χαλκιδικής που αντικαθιστά μέρος της κρέμας γάλακτος, το μέλι, τα φιστίκια τύπου Αιγίνης καθώς και το Αγιορίτικο κρασί Νάμα.

Το γευστικό αυτό γλύκισμα παράγεται από την παγωτοβιομηχανία Kayak.

Για να βρείτε τα σημεία που πωλείται επισκεφθείτε την σελίδα https://www.icecreamkassandra.com

 

[ΠΗΓΗ: ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, της Λεμονιάς Βασβάνη, 11/8/2018]