ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ “GREECE – INDIA BUSINESS FORUM”

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ από 200 διμερείς επιχειρηματικές συναντήσεις μεταξύ Ελλήνων και Ινδών επιχειρηματιών πραγματοποιήθηκαν στο «Greece – India Business Forum», που ολοκληρώθηκε χθες στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία», στην Αθήνα. Μάλιστα, όπως ανακοινώθηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η Ινδία θα είναι η τιμώμενη χώρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το 2019.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο Forum συμμετείχαν 100 ελληνικές επιχειρήσεις και 34 ινδικές, με πεδίο δράσης σε οικονομικούς κλάδους όπως: αγροτική παραγωγή/τρόφιμα, ηλεκτρονικός και ηλεκτρολογικός εξοπλισμός, ακίνητα, ορυκτά, ενέργεια, πληροφορική, φάρμακα, καλλυντικά, άμυνα κ.λπ.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης, ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, ο Προέδρος της Δημοκρατίας της Ινδίας, Ram Nath Kovind, η πρέσβης της Ινδίας στην Ελλάδα, Shamma Jain, κ.ά

«Θέλουμε να θεμελιώσουμε μια οικονομία ανοιχτή στις ξένες επενδύσεις – οικονομία που να ενθαρρύνει και να ενισχύει την εξωστρέφεια», δήλωσε ο κ. Δραγασάκης. Η κ. Jain από την πλευρά της τόνισε: «Οι ινδικές επιχειρήσεις, έχοντας αυξανόμενο παγκόσμιο αποτύπωμα, επιθυμούν να εισέλθουν στην Ελλάδα σε ένα ευρύ φάσμα τομέων όπως οι ΤΠΕ, η ναυτιλία, οι επιστήμες υγείας, η αγροτική παραγωγή, η ακίνητη περιουσία, ο τουρισμός και οι υποδομές».

 

[ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ, της Ιωάννας Φεντούρη, 20/6/2018]