ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Συνάντηση είχαν τα μέλη του φιλανθρωπικού οργανισμού Australian Hellenic Medical Charity Inc., ο οποίος συστήθηκε πριν από περίπου

ενάμιση χρόνο με πρωτοβουλία του ομογενή επιχειρηματία Κωνσταντίνου Μπαρκούκη, υπό την καθοδήγηση του ελληνικής καταγωγής  αρχιδικαστού της Νότιας Αυστραλίας, Χριστόφορου Κουράκη.

Η προσπάθεια αυτή έχει αντικειμενικό στόχο να συλλέξει το ποσό των $200,000 δολαρίων για τον εξοπλισμό του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής που εξυπηρετεί ένα μεγάλο μέρος των κατοίκων της Βόρειας Ελλάδας.

Τηρώντας την υπόσχεση τους, μέσα στους επόμενους μήνες, τα μέλη της ομάδας αναμένεται να μεταβούν στην Χαλκιδική και να παραδώσουν το πρώτο μηχάνημα υπερήχων για την ανίχνευση διαφόρων νοσημάτων στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής, ένα μηχάνημα το οποίο θα αποτελεί μέρος του βασικού ιατρικού εξοπλισμού ώστε να μην κινδυνεύουν οι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής, αλλά ούτε και οι τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα κάθε χρόνο.

Σύμφωνα με το διοικητικό συμβούλιο του φιλανθρωπικού οργανισμού, το νοσοκομείο της Χαλκιδικής είναι μόνο η αρχή και στόχος όλων είναι να μπορέσουν σταδιακά να βοηθήσουν νοσοκομεία και στις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας.

Αρωγός στην προσπάθεια αυτή και ο 31χρονος δικηγόρος Lukasz Wyszynski, ο οποίος αν και δεν είναι Έλληνας, θέλησε να προσφέρει τις νομικές υπηρεσίες του αμισθί για να ξεπληρώσει όπως λέει ο ίδιος ένα ηθικό χρέος του προς την Ελλάδα αφού, τον Σεπτέμβριο του 1986, όταν μαζί με τους γονείς του αναγκάστηκαν να δραπετεύσουν για πολιτικούς λόγους από την Πολωνία, βρήκαν καταφύγιο σε αυτήν.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου όλους όσους βρέθηκαν κοντά μας, πίστεψαν στην ιδέα μας και μας στηρίζουν στην προσπάθεια μας αυτή. Αν καταφέρουμε να σώσουμε έστω και έναν συνάνθρωπο μας, αυτό για εμάς θα είναι αρκετό», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαρκούκης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού αποτελείται επίσης από τον ομογενή καθηγητή πανεπιστημίου και ερευνητή Ανδρέα Ευδοκίου καθώς και τους ομογενείς επιχειρηματίες Γιώργο Αποστόλου και Σωτήρη Φίλη.

 

[ΠΗΓΗ: http://ergoliptesxalkidikis.blogspot.gr, 12/5/2018]