ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ Η ΜΗΧΑΝΙΩΝΑ;

Τη θαλάσσια συγκοινωνιακή σύνδεση Θεσσαλονίκης με το Άγιο Όρος προτείνει ο δήμος Θερμαϊκού μέσω του λιμανιού της Νέας Μηχανιώνας, μέσα από συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Μαυρομάτης, έχει προβεί ήδη σε επικοινωνία, αποστέλλοντας γραπτή επιστολή προς την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους, με την ανταπόκριση να είναι άμεση και θετική υπέρ της εξέτασης της πρότασης, «δεδομένης της μείζονος σημασίας» της «Η θαλάσσια διασύνδεση της Θεσσαλονίκης με το Άγιο Όρος, διαμέσου του λιμανιού της Ν. Μηχανιώνας, είναι ένα μεγαλόπνοο και εξαιρετικής σημασίας έργο, με τεράστια οφέλη για τη Θεσσαλονίκη και το Άγιο Όρος, αλλά συγχρόνως για τη Ν. Μηχανιώνα και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Θερμαϊκού, λειτουργώντας πολλαπλασιαστικά για τον τουρισμό και προσφέροντας, ταυτόχρονα, τη δυνατότητα κατασκευής κατάλληλων υποδομών και εκσυγχρόνισης των ήδη υφιστάμενων», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μαυρομάτης για τις ενέργειες του δήμου.

Παράλληλα τονίζει ότι δεν πρέπει να λησμονηθεί και η σημαντικότατη θρησκευτική διάσταση, με τη δημιουργία συνθηκών προς εκπλήρωση της βαθιάς ανάγκης του κόσμου, για επικοινωνία με τους πνευματικούς πόλους αναφοράς, βασικός εκ των οποίων είναι το Άγιο Όρος, αναζητώντας τη γαλήνη και την αφύπνιση της συνείδησης.

«Οι πρώτες απαραίτητες ενέργειες με επαφές και επικοινωνία με την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους έχουν πραγματοποιηθεί ήδη, χωρίς να σταματούν εδώ», αναφέρει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Θερμαϊκού.

[ΠΗΓΗ: THESSNEWS, 24/3/2018]