ΛΙΑΡΓΚΟΒΑΣ: “ΜΕ ΠΑΤΕΡΙΤΣΕΣ Η ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ”

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο Παναγιώτης Λιαργκόβας, επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, για την έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο  και την ανάκαμψη της οικονομίας, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Με πατερίτσες θα είναι η έξοδος από τα μνημόνια”.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Λιαργκόβας υποστήριξε πως η έξοδος της χώρας από το πρόγραμμα χρηματοδοτικής υποστήριξης του ESM δεν θα είναι “καθαρή”, συμπληρώνοντας πως η ελληνική οικονομία θα περάσει από πολλά στάδια στα οποία θα συνεχίσει να υπάρχει επιτροπεία.

Επίσης, αμφισβήτησε την εκτίμηση για ανάπτυξη 1,6% φέτος και σε κάθε περίπτωση θα πρέπει η ανάπτυξη στο 3ο τρίμηνο του έτους να φτάσει το 3,1%. Δεν παρέλειψε να σημειώσει πως η υπερφορολόγηση υπονομεύει την προσπάθεια ανάκαμψης, κάνοντας μάλιστα λόγο για έλλειψη σχεδίου για την επόμενη μέρα της οικονομίας. Ο κ. Λιαργκόβας δήλωσε ακόμη ότι η ομάδα του έχει συντάξει μελέτη σύμφωνα με την οποία δεν υπάρξει κανένα όφελος από την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά η οποία θα εφαρμοστεί από την 1/1/2018.

Ο κ. Λιαργκόβας τόνισε πως πρέπει όλα τα κόμματα να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι, να στηρίξουν ένα εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση, προσθέτοντας πως λόγω και της μείωσης των συντάξεων από 1/1/2019 η κατάσταση θα γίνει χειρότερη.

[ΠΗΓΗ: http://www.capital.gr/, 9/12/2017]