ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΥ 2018 ΑΠΟΓΕΙΩΣΑΝ ΤΗ ΦΗΜΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟ

Το πρόγραμμα του KOUZINA 2018 στην Κύπρο!

Το «πώς ένας γαστρονομικός θεσμός αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης αλλά και προώθησης μιας ολόκληρης περιοχής» ήταν το θέμα αλλά και ο πυρήνας σειράς προωθητικών δραστηριοτήτων του KOUZINA 2018, οι οποίες οργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν στις 12 & 13 Δεκεμβρίου στην Κύπρο από τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας και τοπικές επιχειρήσεις.

Στόχος της διοργάνωσης ήταν η προβολή στην κυπριακή τουριστική αγορά συγκεκριμένων δραστηριοτήτων του KOUZINA 2018, οι οποίες για μία ακόμη χρονιά σηματοδοτούνται από μία εξαιρετική κυπριακή συμμετοχή, ολοκληρώνοντας με τον τρόπο αυτό μια τριετή «γαστρονομική» συνεργασία και οριοθετώντας ένα νέο κύκλο συνεργειών με μεγαλύτερο εύρος και εντονότερη δυναμική.

Πράγματι, η επικεφαλής chef της διοργάνωσης Ντίνα Νικολάου και η διευθύντρια marketing & επικοινωνίας του Π.Ο.Τ. Μαρία Πάππα ταξίδεψαν μέχρι τη Μεγαλόνησο, προκειμένου να παρουσιάσουν το KOUZINA 2018:

– Σε εκπροσώπους Τύπου,

– Στην κυπριακή τηλεόραση,

– Σε εκπροσώπους τουριστικών γραφείων και φορέων,

– Στο ευρύ κοινό.

Το δημιουργικό διήμερο ξεκίνησε από το Golden Donkeys Farm του Κτήματος Γεωργιάδη, όπου, μετά την παρουσίαση της «ιστορίας» του KOUZINA και του τρόπου με τον οποίο αυτό προώθησε την Ανατολική Χαλκιδική στον κόσμο, οι chef Ντίνα Νικολάου και Χρήστος Χριστοδούλου παρουσίασαν στο δημοσιογραφικό κόσμο την εκδήλωση του KOUZINA 2018 με τίτλο «η παλαιοχωρινή πατάτα και το κυπριακό κολοκάσι». Η εν λόγω εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Μαΐου 2018 στο Παλαιοχώρι από το Γυναικείο Όμιλο Παλαιοχωρίου και το Σύλλογο Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας, προκειμένου να αναδείξει τη συγγένεια των δύο κορυφαίων προϊόντων πρωτογενούς παραγωγής, τα οποία στο άμεσο μέλλον θα αποτελέσουν τρόπο γαστρονομικής διακρατικής σύνδεσης δύο ορεινών περιοχών: του Παλαιοχωρίου Χαλκιδικής και της κοινότητας Σωτήρα Αμμοχώστου.

Στη συνέχεια η chef Ντίνα Νικολάου έλαβε μέρος στην τηλεοπτική εκπομπή του Ρ.Ι.Κ. με τίτλο «Χρυσές Συνταγές» αλλά και σε εκείνη του ALPHA με τίτλο «Με Αγάπη Χριστιάννα», παρουσιάζοντας μεταξύ άλλων το φεστιβάλ και τις δυνατότητες θεματικών διακοπών που αυτό προσφέρει στους Κύπριους επισκέπτες.

Το πρόγραμμα του KOUZINA 2018 εξάλλου παρουσιάσθηκε σε εκπροσώπους κυπριακών τουριστικών γραφείων, οι οποίοι έλαβαν έτοιμη τουριστική πρόταση που αφορά το τετραήμερο εκδηλώσεων της κυπριακής συμμετοχής. Το βραβευμένο projectτέλος ενθουσίασε το ευρύ κοινό που παρακολούθησε με ενθουσιασμό αντίστοιχη παρουσίαση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας στον Άγιο Θεόδωρο, όπου τελικά ο Προαθωνικός Οργανισμός Τουρισμού και ο προαναφερόμενος φορέας υπέγραψαν σχέδιο συνεργασίας και ουσιαστικής αλληλοστήριξης.

Η συνέχεια θα δοθεί στην Ανατολική Χαλκιδική, όπου το πρώτο τετραήμερο του KOUZINA 2018 θα καλυφθεί δημοσιογραφικά από ομάδα εκπροσώπων Τύπου του Ρ.Ι.Κ. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας είναι ο πρώτος κυπριακός φορέας που εντάσσεται με αξιώσεις στο «Δίκτυο των Πόλεων του Μεγαλέξανδρου», το οποίο αναμένεται να μεγαλουργήσει σε ό,τι αφορά τη δημιουργία και ενεργοποίηση μικρών και μεγάλων τουριστικών / πολιτιστικών θεματικών δικτύων παγκόσμιου βεληνεκούς.

«Μιλούμε για μία εξαιρετικά οργανωμένη και παραδειγματικά ολοκληρωμένη επαγγελματική πρωτοβουλία του Συλλόγου Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας, όπου Τύπος, τουριστικά γραφεία και ευρύ κοινό ενημερώθηκαν πλήρως και επαρκώς για το πρόγραμμα του KOUZINA 2018 και ειδικά για τις ενότητες όπου η κυπριακή συμμετοχή πρωτοστατεί» ανέφεραν σε κοινή δήλωσή τους οι κ.κ. Νικολάου και Πάππα, συμπεραίνοντας: «η τουριστική εξωστρέφεια που αναπτύχθηκε τα τελευταία χρόνια στην Ανατολική Χαλκιδική μέσω και λόγω του KOUZINA αποτελεί την πιο ηχηρή απόδειξη της ρήσης ότι «ο τουρισμός περνάει (και αυτός) από το στομάχι. Κάθε χρόνο η στόχευση αποκτά μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας και το αποτέλεσμα των πρωτοβουλιών ανοίγει νέα κανάλια ποιοτικών συνεργασιών, βγάζοντας οριστικά τον προορισμό από το χρόνιο τουριστικό τέλμα του παρελθόντος».

Πληροφορίες για την εκδήλωση με τίτλο «η παλαιοχωρινή πατάτα και το κυπριακό κολοκάσι» θα βρείτε εδώ, ενώ ολόκληρο το πρόγραμμα του KOUZINA 2018 έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Π.Ο.Τ.

 

[ΠΗΓΗ: http://ergoliptesxalkidikis.blogspot.gr, 14/12/2017]