ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΑ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Οινοποιεία της Β. Ελλάδας γιορτάζουν την «Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού».

Η ένωση οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» συμμετέχει φέτος για πέμπτη συνεχή χρονιά στην «Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού» με το δίκτυο επισκέψιμων οινοποιείων «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος», την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017, από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα. 20 επισκέψιμα οινοποιεία από τις διαδρομές του κρασιού του οινοτουριστικού δικτύου «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος» θα είναι ανοιχτά και θα μας περιμένουν τη συγκεκριμένη ημέρα, μαζί με εκατοντάδες άλλα οινοποιεία στην Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη. Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού πραγματοποιείται και εορτάζεται από το 2009, τη δεύτερη Κυριακή του Νοεμβρίου με τη συμμετοχή οινοποιείων που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πόλεων του Κρασιού (RECEVIN) ή σε οινοτουριστικά δίκτυα.

Η είσοδος στα οινοποιεία είναι δωρεάν. Επίσης, η ένωση προτείνει δύο εκδρομές σε οινοποιεία, που έχει ετοιμάσει σε συνεργασία με το τουριστικό γραφείο Ammon Express:

  • 1η Στα κτήματα Κυρ Γιάννη και Φουντή στη Νάουσα και Χατζηβαρύτη στη Γουμένισσα.
  • 2η Στα κτήματα Πόρτο Καρράς στη Σιθωνία και Γεροβασιλείου στην Επανομή.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τ. 2310 281617. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Παρακαλείστε για την έγκαιρη κράτησή σας.

Ποιοι συμμετέχουν

Τα οινοποιεία των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος» πού συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού είναι:

  • Διαδρομή του Κρασιού των θεών Ολύμπου: Κτήμα Κατσαρού, Κρανιά Ολύμπου
  • Διαδρομή του Κρασιού της Ηπείρου: Κατώγι Αβέρωφ, Μέτσοβο Ιωαννίνων. Κτήμα Γκλίναβος, Μοναστήρι, Ζίτσα Ιωαννίνων* Οινοποιείο Ζοίνος, Ζίτσα Ιωαννίνων
  • Διαδρομή του Κρασιού των Λιμνών: Κτήμα Βογιατζή, Βελβεντό Κοζάνης. Κτήμα Δύο Φίλοι, Σιάτιστα Κοζάνης. Κτήμα Στέργιου, Μεταμόρφωση Καστοριάς. Κτήμα Άλφα, Αμύνταιον Φλώρινας.
  • Διαδρομή του Κρασιού της Νάουσας: Μπουτάρη, Στενήμαχος Ημαθίας. Κυρ Γιάννη, Γιαννακοχώρι Ημαθίας*. Κτήμα Φουντή, Νέα Στράντζα Ημαθίας. Βαένι Νάουσα, Επισκοπή Ημαθίας*.
  • Διαδρομή του Κρασιού Πέλλας- Γουμένισσας: Κτήμα Χατζηβαρύτη, Γουμένισσα Κιλκίς.
  • Διαδρομή του Κρασιού της Θεσσαλονίκης: Οινοποιείο Κεχρής, Καλοχώρι Θεσσαλονίκης*. Κτήμα Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου, Πλαγιές Βερτίσκου, Όσσα Λαγκαδά. Κτήμα Γεροβασιλείου, Επανομή Θεσσαλονίκης*.
  • Διαδρομή του Κρασιού της Χαλκιδικής: Κτήμα Πόρτο Καρράς, Πόρτο Καρράς, Σιθωνία Χαλκιδικής*. Κτήμα Κλαούντια Παπαγιάννη, Αρναία Χαλκιδικής.
  • Διαδρομή του Κρασιού του Διονύσου: Κτήμα Βιβλία Χώρα, Κοκκινοχώρι Καβάλας. Κτήμα Παυλίδη, Κοκκινόγεια Δράμας.

Όσα οινοποιία έχουν το σύμβολο [*] έχουν ετοιμάσει ειδικές εκδηλώσεις για τη συγκεκριμένη ημέρα. Ενημερωθείτε αναλυτικά για το πρόγραμμα στις ιστοσελίδες: www.winesofnorthgreece.gr,  www.wineroads.gr  και στο facebook: www.facebook.com/winesofnorthgreece.

[ΠΗΓΗ: ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, 05/11/2017]