ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ: 2,3 ΕΚΑΤ ΓΙΑ ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

Στην κατασκευή μονάδας επεξεργασίας καθαρισμού καυσαερίων από τα οξείδια του θείου προχωρά η βιομηχανία Ελληνικοί Λευκόλιθοι στις εγκαταστάσεις της στη Γερακινή Χαλκιδικής.

Πρόκειται για ένα πιλοτικό έργο στο πλαίσιο του προγράμματος LIFEPOSITIVEMgOFGD, ύψους 2,3 εκατ. ευρώ. Η μονάδα θα αξιοποιεί για τον παραπάνω σκοπό την καυστική μαγνησία από τα παραπροϊόντα tου μεταλλείου της. Το έργο παρουσιάστηκε σε εκδήλωση στο Επιμελητήριο Χαλκιδικής. Τα βασικότερα οφέλη για την τοπική κοινωνία θα είναι π μείωση των αερίων ρύπων, ενώ επίσης n εν λόγω μονάδα θα καταναλώνει λιγότερο νερό και ενέργεια σε σύγκριση με άλλες μεθόδους αποθείωσης και θα παράγει και αξιοποιήσιμα παραπροϊόντα.

Η συνολική παραγωγική δυναμικότητα της Ελληνικοί Λευκόλιθοι για την καυστική και δίπυρο μαγνησία ανέρχεται στους 200.000 μ.τ. τον χρόνο. Επιπλέον, n εταιρεία διαθέτει καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής πυρίμαχων μαζών δυναμικότητας 50.000 μ.τ. το χρόνο. Το 93% της παραγωγής εξάγεται. Οι πωλήσεις της εταιρείας στις χώρος της Ευρώπης αντιπροσωπεύουν το 75% του κύκλου εργασιών της, ενώ 8% εξάγεται στην Αμερική και το υπόλοιπο 17% στην Ασία, Ωκεανία και Αφρική. Η εταιρεία Ελληνικοί Λευκόλιθοι ΑΜΒΝΕΕ είναι μέλος της Ελληνικής Παραγωγής Συμβούλιο Βιομηχανιών για την Ανάπτυξη.

 

[ΠΗΓΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, 04/11/2017]