«Η ΠΟΛΥΣΧΙΔΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ, ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΟΣ ΕΛΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ»

Την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017 στις 11:00, στο Αριστοτέλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αριστοτέλη στην Ιερισσό Χαλκιδικής θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα «Αριστοτέλης ο Σταγειρίτης Μέγας ΓΙανεπιστήμων Φιλόσοφος» στο πλαίσιο της δράσης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με τίτλο «Αριστοτέλης – Μέγας Αλέξανδρος: από το χθες στο σήμερα». Η δράση περιλαμβάνει μια σειρά από επτά εκδηλώσεις σε όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Ιωάννης Γιώργος δήλωσε σχετικά : «Με ιδιαίτερη χαρά αλλά και συγκίνηση, προγραμματίστηκε η εκδήλωση στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής που θα υλοποιηθεί στον Δήμο Αριστοτέλη, τον τόπο που έζησε ο Μέγας Φιλόσοφος Αριστοτέλης μια εξέχουσα προσωπικότητα, που επηρέασε τον παγκόσμιο πολιτισμό και τρόπο σκέψης.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους αξιόλογους και διακεκριμένους εισηγητές που χωρίς δεύτερη σκέψη, αποδέχτηκαν την πρότασή μας να συμβάλλουν στη υλοποίηση αυτής της εκδήλωσης.

Ευχαριστούμε επίσης το Δήμαρχο Αριστοτέλη Γιώργο Ζουμπά, για την παραχώρηση του Κέντρου Πολιτισμού Ιερισσού καθώς επίσης και τα στελέχη του Αριστοτέλειου Πνευματικού Κέντρου για την ουσιαστική βοήθειά τους.

Προσκαλούμε όλους τους πολίτες να τιμήσουν με την παρουσία τους αυτή την εκδήλωση, που αποσκοπεί σε μια ξεχωριστή προσέγγιση της μεγαλειώδους προσωπικότητας του Αριστοτέλη και της εποχής του».

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού της ΠΚΜ Αλέξανδρος Θάνος τόνισε: «Στην τέταρτη κατά σειρά εκδήλωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που πραγματοποιείται στην Χαλκιδική, έναν τόπο με ξεχωριστό πολιτισμό και ιστορία, θα ήθελα να επισημάνω ότι η βαρύτητα της επιτυχίας της είναι σημαντική, γιατί βρισκόμαστε στο νομό της ΠΚΜ, με την μεγαλύτερη τουριστική κίνηση και με ιδιαίτερα σημαντικό πολιτιστικό υπόβαθρο. Πρέπει να εστιάσουμε στην καλύτερη δυνατή προβολή των σημαντικότερων τουριστικών προορισμών της κάθε Περιφερειακής Ενότητας μέσω στοχευμένων ενεργειών, προσαρμοσμένη στα δεδομένα της εποχής. Είμαι βέβαιος ότι η εκδήλωση στην Χαλκιδική θα αναδείξει το μεγαλείο της εξέχουσας προσωπικότητας του Αριστοτέλη του Σταγειρίτη».

 

[ΠΗΓΗ: ΤΥΠΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, 15/11/2017]