ΚΑΝΤΟ ΟΠΩΣ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ!

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, οικονομολόγος, πρόεδρος του Levy Economics Institute και καθηγητής Οικονομικών στο Bard College στη Νέα Υόρκη, είναι ο άνθρωπος-«κλειδί» για την επόμενη ημέρα της οικονομίας. Από αυτόν περνούν όλες οι μεγάλες επενδύσεις, σε αυτόν απευθύνονται Έλληνες και ξένοι επιχειρηματίες που ψάχνουν στην Ελλάδα τη δική τους ευκαιρία.

Το μεγάλο ερώτημα είναι κατά πόσο θα πετύχει να φέρει ή να κρατήσει τους επενδυτές που τόσο έχει ανάγκη η χώρα, και αν θα καταφέρει να ξεπεράσει εμπόδια και αγκυλώσεις που υπάρχουν στο DNA του ελληνικού κράτους, δυστυχώς, και του ΣΥΡΙΖΑ. Από τη θέση του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης ο κ. Παπαδημητρίου, με τον αέρα που φέρνει από τη ζωή, την καριέρα, τις γνωριμίες και τις δραστηριότητές του στις ΗΠΑ, κινείται με άνεση στα επιχειρηματικά σαλόνια. Βλέπει καθημερινά εκπροσώπους funds που έχουν την Ελλάδα στο επενδυτικό τους «μικροσκόπιο» και μιλά τη γλώσσα της διπλωματίας.

Ηχηρό μήνυμα

Φίλος του αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα Τζέφρεϊ Πάγιατ (Geoffrey R. Pyatt), του Ολλανδού Κάσπαρ Βελτ Καμπ (Caspar Veldkamp), πολλών επιχειρηματιών και εφοπλιστών, δεν διστάζει να απευθυνθεί ευθέως στους Έλληνες επιχειρηματίες και να τους στείλει ένας σαφές και ηχηρό μήνυμα: «Δεν βλέπετε τον Πρεμ Γουάτσα, τον Τζον Κάλαμος και τόσους άλλους; Εσείς γιατί δεν επενδύετε στην πατρίδα μας; Τι περιμένετε;»

Και αυτό το μήνυμα γίνεται πιο ισχυρό όταν ξένες μεγάλες εταιρείες σχεδιάζουν μεθοδικά τις επόμενες κινήσεις τους καθώς προβλέπουν ότι η περίοδος των μνημονίων φτάνει στο τέλος και για τη χώρα μας.

 

[ΠΗΓΗ: ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, του Ζώη Τσώλη, 8/10/2017]