ΟΜΑΔΟΝ ΠΥΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Μανιάτης: Προσωπικά υπεύθυνος κι ένοχος ο Τσίπρας για την Eldorado Gold

“Ο υποκριτής πρωθυπουργός της χώρας Αλέξης Τσίπρας, είναι προσωπικά υπεύθυνος κι ένοχος για την αποχώρηση του μεγαλύτερου ξένου επενδυτή στη χώρα, της ELDORADO, των Μεταλλείων Χαλκιδικής” τονίζει σε δήλωσή του ο υπεύθυνος της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για Ενέργεια, Περιβάλλον, Υποδομές, Γιάννης Μανιάτης.

“Τα ψέματά του στη ΔΕΘ δεν άντεξαν ούτε για 24 ώρες. Η σημερινή ανακοίνωση της Eldorado Gold για την αναστολή εργασιών κι επενδύσεων είναι η απάντηση της πραγματικής οικονομίας στους θεατρινισμούς του “Gr-invest”.

Μια επένδυση των 3 δις€, που εμείς αδειοδοτήσαμε το 2011 με τους αυστηρότερους περιβαλλοντικούς όρους, που επί ΣΥΡΙΖΑ δέχεται συνεχή πόλεμο δολιοφθοράς, που έχει δικαιωθεί 18 φορές στο Συμβούλιο Επικρατείας, που απασχολεί 2.500 εργαζόμενους” προσθέτει ο κ. Μανιάτης.

“Ο κ. Τσίπρας αδυνατεί να καταλάβει ότι ο ορυκτός μας πλούτος με τις 100.000 θέσεις εργασίας, το 3.4% του ΑΕΠ, τα 2 δισ. ευρώ το χρόνο εξαγωγές, σηματοδοτεί τη σπουδαιότητα του κλάδου στην εθνική οικονομία. Πέραν της εμπάθειας, άγνοιας και ιδεοληψίας του, αποδεικνύει στην πράξη ότι δεν έχει τη δυνατότητα και τη γνώση να κατανοήσει την πολυπλοκότητα μιας μεγάλης επένδυσης.

Εκεί που σταματάει η κοινή λογική αρχίζει η τυχοδιωκτική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Γι’ αυτό και είναι πολιτική καταστροφής, φτώχειας κι αδιεξόδων. Καταθλιπτικά ιδεοληπτικοί, επαγγελματικά ανίκανοι, πανικόβλητοι ψεύτες, αγκαλιασμένοι οι Α. Τσίπρας και Π. Καμμένος καταστρέφουν τη χώρα” τονίζει ο κ. Μανιάτης και καταλήγει:

“Αντί να φεύγουν οι επενδυτές πρέπει να φύγει η κυβέρνηση! Είναι πλέον η ουσιαστικότερη προϋπόθεση για την ανάκαμψη της χώρας”.

Φώφη Γεννηματά: Το προσωπείο του φιλοεπενδυτή κ. Τσίπρα καταρρέει

«Οι επενδυτές το βάζουν στα πόδια με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης» δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά μετά την ανακοίνωση της Eldorado Gold για την αναστολή των επενδύσεών της στην Ελλάδα.

«2.500 εργαζόμενοι οδηγούνται στην ανεργία. Πριν αλέκτωρ λαλήσει … μια μεγάλη επιχείρηση κλείνει και το προσωπείο του φιλοεπενδυτή κ.Τσίπρα στη ΔΕΘ καταρρέει» τόνισε η κ. Γεννηματά.

Καταλόγισε επίσης στην κυβέρνηση «ιδεοληψίες, μικροκομματικά συμφέροντα και ανικανότητα» καλώντας την «να αλλάξει ρότα». «Εμείς επιμένουμε στη γραμμή της ανάπτυξης και των επενδύσεων που σέβονται το περιβάλλον και εξασφαλίζουν εισόδημα και δουλειές στους Έλληνες και τις Ελληνίδες» πρόσθεσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Σταύρος Θεοδωράκης: Τα ατέλειωτα πήγαινε – έλα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σε σχέση με τις επενδύσεις καταστρέφουν μεγάλες δουλειές στη χώρα.

Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού και υποψήφιος επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς Σταύρος Θεοδωράκης, αναφορικά με την απόφαση της Eldorado Gold να αναστείλει τις επενδύσεις της στη Χαλκιδική.

Ο κ. Θεοδωράκης παρατήρησε ότι «οι χαρές και τα πανηγύρια για τον κ. Τσίπρα και την παρέα του στη Θεσσαλονίκη τελείωσαν. Ο λογαριασμός, όμως, θα σταλεί στις 4.000 οικογένειες που χάνουν τη δουλειά τους, χάνουν το ψωμί τους στη Χαλκιδική».

Κατά τον επικεφαλής του Ποταμιού, «αν δεν αλλάξουν μυαλά, το μέλλον θα είναι μαύρο. Όχι μόνο για την οικονομία, αλλά και για τον κάθε πολίτη ξεχωριστά που περιμένει να υπάρξουν επενδύσεις για να βρει δουλειά».

 

[ΠΗΓΗ: http://www.enikos.gr, http://www.naftemporiki.gr/, http://15minutes.gr, 11/9/2017]