ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ

Με απρόβλεπτες συνέπειες κλιμακώνεται ο πόλεμος για το χρυσό μεταξύ της Eldorado Gold και της κυβέρνησης. Που παίρνει και άλλες διαστάσεις μετά τις χθεσινές δηλώσεις του ΥΕΘΑ Π. Καμμένου περί απάτης και ξεπλύματος και την απάντηση της Ελληνικός Χρυσός ότι «επιφυλάσσεται κάθε νόμιμου δικαιώματος της».

Η ουσία, όμως, βρίσκεται στο σκληρό μήνυμα που έχουν ήδη στείλει οι Καναδοί στο Μέγαρο Μαξίμου και τις επόμενες μέρες θα επισημοποιήσουν μέσω νέας επιστολής, που θα ζητάει ξεκάθαρες λύσεις τώρα για την επένδυση στη Χαλκιδική. Η υπόθεση της διαιτησίας σε συνδυασμό με την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην άδεια για την Ολυμπιάδα (που οδήγησε στην αναβολή των εγκαινίων), αλλά και τη γενικότερα εχθρική στάση της κυβέρνησης, ξεχειλίζουν το ποτήρι και, όπως διαχέεται , οι βασικοί μέτοχοι του ομίλου θα κληθούν να λάβουν κρίσιμες αποφάσεις.

Η Deal έγραψε την προηγούμενη εβδομάδα, μετά την άκαρπη συνάντηση του νέου CEO της Eldorado George Burns, με τον υπουργό Γ. Σταθάκη, ότι το θολό τοπίο που δημιουργείται, ενδεχομένως να κρύβει δυσάρεστες εκπλήξεις . Μία από αυτές μπορεί να αφορά στη μελέτη για την οικονομική ζημία που έχει υποστεί η καναδική εταιρία εξαιτίας των αδικαιολόγητων καθυστερήσεων ως προς την ολοκλήρωση των αδειών και η οποία ανέρχεται, κατά πληροφορίες, σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Η Eldorado έχει επενδύσει μέχρι τώρα 2,2 δις δολ. για την εξαγορά της European Goldfields, το 2011 και άλλα 850 εκατ. ευρώ από το 2012 για κατασκευαστικά έργα. Σε κάθε περίπτωση, η γραμμή της νέας ηγεσία της, υπό τον George Burns, κινείται σε σαφώς πιο ανεβασμένους τόνους. Το σήριαλ, όμως, θα έχει ακόμη αρκετά επεισόδια.

 

[ΠΗΓΗ: DEAL NEWS, 11/08/2017]