ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ 4ου ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ

Τους νικητές του 4ου Διαγωνισμού Μαθητικής εφημερίδας βράβευσε η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, κα Βούλα Πατουλίδου.

Τον διαγωνισμό τον διοργάνωσε η εφημερίδα «Μακεδονία» με θέμα τον εθελοντισμό και συμμετείχαν σ’ αυτόν Γυμνάσια και Λύκεια απ’ όλη τη Βόρεια Ελλάδα, περιλαμβανομένης και της Χαλκιδικής.

Η ιστορία μιας εθελόντριας που αφηγήθηκε στην εκδήλωση η κα Βούλα Πατουλίδου, συγκίνησε τους μαθητές και τις μαθήτριες καθώς αφορούσε στην προσφορά μιας 66χρονης γυναίκας η οποία εμφανίστηκε μια μέρα στον Ερυθρό Σταυρό και ζήτησε να εκπαιδευτεί ως εθελόντρια για να βοηθάει παιδιά. Η ίδια ήταν τυφλή και ο σκοπός της ήταν να βοηθήσει ένα τυφλό αγοράκι, τον Περικλή. Πράγματι εκπαιδεύτηκε και για τρεις μήνες βοηθούσε τον μικρό Περικλή. Όταν επέστρεψε στον Ερυθρό Σταυρό ήταν χαρούμενη κι ενθουσιασμένη για ότι κατόρθωσε. «Είδα ένα παιδάκι να χαμογελάει…» είπε στους ανθρώπους του Ερυθρού Σταυρού. «Μα πως το είδες;» την ρώτησαν. «Το είδα» τους απάντησε. «Με τα μάτια της ψυχής μου…»

«Να φροντίσετε τα μάτια της ψυχής σας, ώστε αυτά πρωτίστως να μην κλείσουν ποτέ» είπε η κα Βούλα Πατουλίδου απευθυνόμενη στους μαθητές και στις μαθήτριες . «Κάθε μέρα» πρόσθεσε «είναι ένας αγώνας και στον αγώνα της καθημερινότητας, τα μάτια της ψυχής πρέπει να παραμένουν πάντα ανοιχτά».

[ΠΗΓΗ: http://aetoshal.blogspot.gr/, 11/5/2017]