ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ

Η ηλεκτρονική παρακολούθηση όλων των περιβαλλοντικών παραμέτρων εντός και εκτός των εγκαταστάσεων των Μεταλλείων Κασσάνδρας είναι πλέον γεγονός.

Πλήρως λειτουργικό είναι το νέο πρωτοποριακό Σύστημα Περιβαλλοντικής Παρακολούθησης της Ελληνικός Χρυσός. Με 320 σημεία περιβαλλοντικού ελέγχου, 4 εκ. Ευρώ κόστος εγκατάστασης σταθμών, 2 εκ. ευρώ κόστος λειτουργίας και άμεση ανάρτηση όλων των μετρήσεων σε ειδική πλατφόρμα στο ίντερνετ, το πρόγραμμα αποτελεί ένα από τα πιο εξελιγμένα προγράμματα παρακολούθησης περιβάλλοντος στην Ευρώπη. Και δίνει ανά πάσα στιγμή την ευκαιρία σε όλους τους πολίτες να ενημερωθούν για τα πάντα, αλλά και στις υπηρεσίες και την αυτοδιοίκηση να έχουν στην διάθεσή τους όλα τα δεδομένα των περιβαλλοντικών μετρήσεων σε ολόκληρη την περιοχή.

Από την Ολυμπιάδα μέχρι και τον κόλπο της Ιερισσού (εκβολές του Ασπρόλακα) και από το Στρατώνι μέχρι και τις Σκουριές σε 320 σημεία ελέγχου εντός του Δήμου Αριστοτέλη παρακολουθούνται καθημερινά η ποιότητα του νερού, του εδάφους και του αέρα.

Πρόκειται ίσως για το πιο εξελιγμένο σύστημα ηλεκτρονικής παρακολούθησης σε μεταλλευτικές εγκαταστάσεις που υπάρχει στην πατρίδα μας και για το οποίο ένωσαν τις δυνάμεις τους τα μεγαλύτερα πανεπιστημιακά εργαστήρια της χώρας σε συνεργασία με την τεχνογνωσία της εταιρείας ENVECO.

Ο καθένας από εμάς μ’ ένα κλικ στον υπολογιστή του μπορεί να ενημερωθεί ανά πάσα στιγμή για τις περιβαλλοντικές παραμέτρους που επικρατούν στα Μεταλλεία Κασσάνδρας. Μπείτε στο https://environmental.hellas-gold.com και θα το διαπιστώσετε τκαι μόνοι σας.

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο.

[ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogspot.gr, 25/5/2017]