Η ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΧΡΥΣΟ, ΚΑΤΩ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΜΕΤΑΛΛΑ

Η γεωπολιτική αβεβαιότητα και οι ανησυχίες για την παγκόσμια ασφάλεια έστρεψαν το ενδιαφέρον των επενδυτών προς τον χρυσό, με την τιμή του πολύτιμου μετάλλου να καταγράφει κέρδη πάνω από 1 %, πλησιάζοντας και πάλι στα υψηλά πενταμήνου που είχε αγγίξει στη συνεδρίαση της Παρασκευής. Η τιμή σποτ του πολύτιμου μετάλλου βρέθηκε ενδοσυνεδριακά έως και τα 1.265,47 δολ. ανά ουγκιά, πλησιάζοντας και πάλι το όριο των 1.270 δολαρίων ανά ουγκιά που είχε αγγίξει την Παρασκευή.

Μικτές τάσεις επικράτησαν μεταξύ των υπόλοιπων πολύτιμων μετάλλων, με το ασήμι να παραμένει σταθερό, στα 17,91 δολ. ανά ουγκιά. Ανοδικά κινήθηκε η πλατίνα, στα 940,25 δολ., παρότι στην προηγούμενη συνεδρίαση είχε υποχωρήσει στα χαμηλότερα επίπεδα τριών εβδομάδων. Οριακές απώλειες για το παλλάδιο, με την τιμή του πολύτιμου μετάλλου στα 799,45 δολ. ανά ουγκιά.

Αρνητικές τάσεις επικράτησαν χθες στην αγορά βασικών μετάλλων του Λονδίνου, με την τιμή του χαλκού να καταγράφει οριακά κέρδη, παρότι αρχικά υποχωρούσε σε χαμηλά εβδομάδας. Πιέσεις δέχθηκε ο ψευδάργυρος, υποχωρώντας σε νέα χαμηλά τριών μηνών. Η τιμή του χαλκού ανέκαμπτε στα 5.772 δολάρια ο τόνος, έχοντας υποχωρήσει αρχικά στα 5,735 δολάρια ο τόνος. Απώλειες για τον ψευδάργυρο, υποχωρώντας στα 2.597 δολάρια ο τόνος, αν και αρχικά είχε βρεθεί σε ακόμη χαμηλότερα επίπεδα, στα 2.574 δολάρια ο τόνος, στα χαμηλότερα από τις αρχές Ιανουάριου

Πτώση άνω της μισής ποσοστιαίας μονάδας για το νικέλιο, υποχωρώντας στα 10.110 δολάρια ο τόνος. Αρνητική η εικόνα και για το αλουμίνιο, υποχωρώντας στα 1.918,50 δολάρια ο τόνος. Μοναδική εξαίρεση ο μόλυβδος, που κατάφερε να ενισχυθεί στα 2.268 δολάρια ο τόνος.

[ΠΗΓΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, 12/4/2017]