ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΝΑΔΟ ΠΡΕΣΒΗ

1471109-papadimitriou-930-1Εθιμοτυπική συνάντηση με τον Πρέσβη του Καναδά στην Αθήνα, Κιθ Μόριλ, είχε σήμερα ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Κατά τη συνάντηση, ο Υπουργός αναφέρθηκε στις παραδοσιακά στενές σχέσεις της Ελλάδας με τον Καναδά, λόγω της έντονης παρουσίας της ελληνικής ομογένειας και των σταθερών εμπορικών συναλλαγών μεταξύ των δύο χωρών. Ενημέρωσε επίσης τον Καναδό Πρέσβη για τις θετικές εξελίξεις στον τομέα της ελληνικής οικονομίας και εξέφρασε την αισιοδοξία του για το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Παπαδημητρίου, εστίασε στις νομοθετικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η κυβέρνηση για την προσέλκυση επενδύσεων από το εξωτερικό, δίνοντας έμφαση στα νομοσχέδια για τις δημόσιες συμβάσεις και την αδειοδότηση των επιχειρήσεων που διευκολύνουν, όπως τόνισε, τις μελλοντικές επενδύσεις, μειώνοντας τη γραφειοκρατία και τις όποιες αγκυλώσεις του παρελθόντος.

Ο Καναδός Πρέσβης, από την πλευρά του, χαιρέτισε τις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι αποτελούν θετικό μήνυμα για τους επενδυτές καθώς αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά χρόνιες δυσλειτουργίες και εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι εξελίξεις αυτές θα αποτυπωθούν σε περεταίρω επενδυτικές δραστηριότητες.

Ο κ. Μόριλ επιβεβαίωσε το σταθερό ενδιαφέρον του Καναδά για επενδύσεις στην Ελλάδα και δήλωσε πρόθυμος να συμβάλλει στις προσπάθειες της χώρας τόσο για την προσέλκυση Καναδών επιχειρηματιών όσο και για την αύξηση των ελληνικών εξαγωγών, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου.

Κλείνοντας, επισήμανε ότι το 2017 σηματοδοτεί την επέτειο 75 χρόνων διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Καναδά, γεγονός που συνιστά μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για περαιτέρω προώθηση των διμερών σχέσεων σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο.

[ΠΗΓΗ: http://www.euro2day.gr, 10/02/2017]