Γ. ΜΑΝΙΑΤΗΣ: “Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΕ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΦΑΣΗ”

7c677647747248a8afc2fcdabd4d98d6Ο Υπεύθυνος της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές, Γιάννης Μανιάτης και ο Γραμματέας του Τομέα Ενέργειας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, καθ. ΕΜΠ Κωστής Μαθιουδάκης, πραγματοποίησαν  διαδοχικές επισκέψεις σε  εγκαταστάσεις των Μεταλλείων Χαλκιδικής την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2016.maniatis3

Μετά το τέλος των επισκέψεών του, ο Γ. Μανιάτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το ΠΑΣΟΚ πιστεύουν στις αναπτυξιακές δυνατότητες της πατρίδας μας κι έχουμε, έμπρακτα, αναδείξει με σειρά θεσμικών πρωτοβουλιών και εφαρμοσμένων πολιτικών τη σημασία του ορυκτού πλούτου για το μέλλον της Ελλάδας.

Η επένδυση στα Μεταλλεία Χαλκιδικής, πρέπει να ολοκληρωθεί και να μπει σε παραγωγική φάση, με απόλυτο σεβασμό στις αυστηρότερες περιβαλλοντικές προδιαγραφές και με πλήρη καθετοποίηση της παραγωγής, ώστε να μεγιστοποιηθούν οι θέσεις εργασίας και τα έσοδα του δημοσίου. Μια επένδυση ύψους άνω του 1 δις €, που συνεισφέρει κάθε χρόνο 100.000.000€ στην εθνική οικονομία και διασφαλίζει 5.000 άμεσες κι έμμεσες θέσεις εργασίας.

Είναι άδικο τα πλεονάσματα να προκύπτουν μόνο από υπερφορολόγηση, να μη βρίσκουν οι νέοι μας δουλειές και να μεταναστεύουν, όταν ιδιαίτερα η Βόρεια Ελλάδα μπορεί να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στις μεταλλευτικές δραστηριότητες, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Δυστυχώς, η σημερινή κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται τα μηνύματα των καιρών και δημιουργεί αντιεπενδυτικό κλίμα με παλινωδίες, γραφειοκρατία και κωλυσιεργία.  

Το αληθινά προοδευτικό είναι πώς θα προχωρήσει ο τόπος μπροστά και όχι το πώς θα γυρίσει στο παρελθόν. Αυτό γίνεται με το να δημιουργήσουμε ευκαιρίες για τους πολλούς και όχι προνόμια για τους λίγους».