ΠΡΟΣΕΥΧΕΤΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ;

300913162151_1713«Δεν είναι λίγες οι φορές που πριν από μια σημαντική τηλεδιάσκεψη προσεύχομαι και αγγίζω την εικόνα της Παναγίας που έχω στο γραφείο μου», εξομολογήθηκε το στέλεχος μεγάλης εταιρείας λογισμικού. Ο τραγουδιστής της Λυρικής μίλησε για τότε που χτύπησε στις πρόβες, προσκύνησε τα Άγια Λείψανα των νεοφανών Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης και ένιωσε τα γόνατά του σαν καινούργια. «Ένιωθα κάτι να τα περιβάλλει».

Πολλά τα προσωπικά βιώματα που μοιράστηκαν οι ομιλητές στην «επιστημονική ημερίδα» με θέμα «Η Νοερά Προσευχή ως οδηγός ανάπτυξης και ενδυνάμωσης στις σύγχρονες επιχειρήσεις και οργανισμούς», που διοργάνωσε το Εργαστήριο Οργάνωσης και Διοίκησης Υπηρεσιών και Ποιότητας Ζωής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου προχθές Δευτέρα στη Σπάρτη, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, σκοπός της ημερίδας ήταν «η προσέγγιση της έννοιας και της μεθόδου- τεχνικής της Νοεράς Προσευχής, με ιδιαίτερη έμφαση στην επίδρασή της και στα οφέλη της στις σύγχρονες επιχειρήσεις και οργανισμούς (στελέχη του ιδιωτικού, δημόσιου, μη κερδοσκοπικού τομέα)». Επίσης η συσχέτιση της Νοεράς Προσευχής με την αποτελεσματικότητα, παραγωγικότητα και κερδοφορία των επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Εργαστηρίου, καθηγητή Θάνο Κριεμάδη, η νοερή προσευχή αποτελεί βασικό πυλώνα της πνευματικότητάς μας. «Έρευνες έχουν δείξει ότι η πνευματικότητα και η προσευχή αυξάνουν την ευημερία στον εργασιακό βίο, παρέχουν αίσθηση νοήματος και σκοπού και αίσθηση σύνδεσης ενότητας με τους γύρω μας». Όπως τόνισε, η προσευχή δίνει στον εργαζόμενο ικανοποίηση, χαρά και δέσμευση για τη δουλειά του και συνολικά στον οργανισμό, αυξημένη παραγωγικότητα και μειωμένη αποχή από την εργασία. Εισήγηση στην ημερίδα έκανε μεταξύ άλλων και ο καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιά, Νικήτας Ασημακόπουλος, ο οποίος μίλησε για τη χρήση της Κλίμακας του Αγίου Ιωάννου του Σιναΐτου στις σύγχρονες μορφές τεχνολογίας για επιτυχή έργα, καθώς και ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεώργιος Μπαλτόπουλος, που αναφέρθηκε στα ευεργετικά αποτελέσματα της νοεράς προσευχής στην υγεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν η δεύτερη σχετική εκδήλωση που διοργάνωσε το συγκεκριμένο Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Η προχθεσινή ημερίδα προκάλεσε ποικίλα σχόλια στην πανεπιστημιακή κοινότητα.

[ΠΗΓΗ: http://www.politically.gr/, από την Καθημερινή, της Λίνας Γιάνναρου, 24/01/2017]