ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΗΝ ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ Ο ΜΠΑΚΟΧΡΗΣΤΟΣ

gfx4iy0bow6ylkkgkrlyΤο τέταρτο μετάλλιο για την Ελλάδα έφερε από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες ο Δημήτρης Μπακοχρήστος που αγωνίστηκε στην άρση βαρών σε πάγκο.Πανευτυχής που παρά το πρόβλημα τραυματισμού στο χέρι κατάφερε να βρεθεί στο βάθρο των νικητών στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, εμφανίστηκε με δήλωσή του στο Πρακτορείο Sport, o Δημήτρης Μπακοχρήστος.

«Είμαι πολύ περήφανος που κατάφερα να πάρω μέρος στους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Είμαι περήφανος που κατάφερα να κατακτήσω το χάλκινο μετάλλιο. Το αφιερώνω στην οικογένειά μου, στον προπονητή μου και σε όλη την Ελλάδα. Θέλω να ευχαριστήσω τους χορηγούς της Παραολυμπιακής Επιτροπής και ειδικά τον ΟΠΑΠ για την πολύτιμη βοήθειά του. Συνεχίζω με το βλέμμα τους Παραολυμπιακού Αγώνες του 2020 στο Τόκιο, όπου εκεί θα επιδιώξω να πάρω ένα ακόμη μετάλλιο. Αυτή τη φορά το χρυσό», είπε ο Μπακοχρήστος ο οποίος με 162 κιλά στην πρώτη προσπάθεια, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο της κατηγορίας των 54 κιλών.

Το χρυσό κατέκτησε ο Νιγηριανός ΡόλαντΕζουρουίκε, ο οποίος σήκωσε 200 κιλά κι έκανε νέο παραολυμπιακό ρεκόρ.

Συγχαρητήρια από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

«Με τη μεγάλη Ολυμπιακή σας διάκριση αποδείξατε, με τον καλύτερο τρόπο, πως εμείς οι Έλληνες ξέρουμε να σηκώνουμε επάξια το βάρος των αρχών του Ολυμπιακού Πνεύματος και Ιδεώδους. Θερμά συγχαρητήρια» αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο συγχαρητήριο τηλεγράφημά του στον Δημήτρη Μπακοχρήστο για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στην άρση βαρών σε πάγκο, στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο