ΑΔΕΙΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΑΦΙΞΕΩΝ

28xo9f0jxtvoklgt1qvpΕκπτώσεις, φορολογία και παράνομες μισθώσεις εξανεμίζουν τις εισπράξεις των επιχειρήσεων, παρά την ικανοποίηση για τις αφίξεις, καθώς η τουριστική χρονιά βαίνει προς ολοκλήρωση.

Στοχεύσαμε στην ποσότητα και χάσαμε τα υψηλά εισοδήματα.«Είχαμε μια κακή έναρξη της σεζόν στη Χαλκιδική από τις 10 Μαΐου έως τις 10 Ιουνίου, η οποία δεν καλύφθηκε από τις καλές επιδόσεις τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο», λέει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής κ. Γρηγόρης Τάσιος.

Ο Σεπτέμβριος παρουσιάζει 85% πληρότητα και η περίοδος θα φθάσει έως τα μέσα Οκτωβρίου, αλλά με μόλις 15 ξενοδοχεία ανοικτά. Πλέον, σε επίπεδα lastminute καταγράφονται κυρίως αεροπορικές αφίξεις. Ωστόσο, στην αιχμή της σεζόν αν δεν είχαμε και τον οδικό τουρίστα θα κλαίγαμε στη Βόρεια Ελλάδα τονίζει. «Η κίνηση καταγράφει πτώση 10% σε σχέση με πέρυσι, οι τζίροι όμως είναι περαιτέρω μειωμένοι εξαιτίας της εκπτωτικής πολιτικής, μια και το earlybooking διατηρήθηκε σταθερά όλο το καλοκαίρι με εκπτώσεις από 15% έως 25%».

Εκτός από την πτώση στα έσοδα, απώλειες έχει και η κερδοφορία εξαιτίας της έμμεσης και άμεσης φορολογίας, ιδιαίτερα με τον διπλασιασμό του συμπληρωματικού φόρου στον ΕΝΦΙΑ . Για το 2017 θεωρεί καθοριστικής σημασίας παράγοντα τη διαχείριση του Προσφυγικού, εκτιμώντας ότι για τη Χαλκιδική θα είναι μια παρόμοια χρονιά, με τα συμβόλαια να έχουν από μηδενικές έως 5% αυξήσεις.

[ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ_ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, 11/09/2016]