ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: ΕΛΠΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

xalkidiki_80_plirotita_sta_ksenodoxeia_kai_to_septemvrio_1Στη Χαλκιδική ετοιμάζονται να κλείσουν την τουριστική σεζόν με τον καλύτερο τρόπο, καθώς η πληρότητα των ξενοδοχείων για τα δύο δεκαπενθήμερα του Σεπτεμβρίου αγγίζει το 80% και μάλιστα με ανοδικές τάσεις, με στόχευση στους τουρίστες της τελευταίας στιγμής από τη Γερμανία, τη Ρωσία, την Ολλανδία και το Βέλγιο. Ανάλογη παρουσιάζεται η κατάσταση και για το πρώτο 10ήμερο του Οκτωβρίου. Ωστόσο δεν θα πρέπει να προσπεράσουμε και την τάση των τουριστών από τα Βαλκάνια, που τα τελευταία χρόνια επιλέγουν σταθερά τη Χαλκιδική για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Ενώ πάντως τα προηγούμενα χρόνια από τους 100 τουρίστες που έρχονταν στην Χαλκιδική οι 40 ήταν Έλληνες, εφέτος το συγκεκριμένο ποσοστό μειώθηκε δραματικά καθώς στους 100 τουρίστες μόνο οι 10 είναι Έλληνες.

«Είναι γεγονός ότι οΈλληνας δεν μπορεί να πάει διακοπές. Και αν το κάνει πηγαίνει κάπου για ελάχιστες ημέρες, επιλέγοντας φθηνά καταλύματα. Η μεγάλη φορολογία στέκεται εμπόδιο στην ανάπτυξη και του τουριστικού προφίλ», ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσιος και συνεχίζει: «Μέχρι στιγμής η κίνηση σε όλη τη Χαλκιδική είναι ικανοποιητική. Το ίδιο ικανοποιητική θα είναι βάσει των στοιχείων και στα δύο 15ήμερα του Σεπτεμβρίου, που η πληρότητα στα ξενοδοχεία αγγίζει το 80%. Ικανοποιητική προδιαγράφεται και η κίνηση για τις αρχές Οκτωβρίου. Σήμερα έχουμε πολλούς τουρίστες από τη Ρωσία, τη Γερμανία, την Ολλανδία και το Βέλγιο. Παράλληλα, είμαι αισιόδοξος ότι θα προσελκύσουμε και πολλούς τουρίστες της τελευταίας στιγμής, που δεν θέλουν να πάνε στην Τουρκία λόγω των γεγονότων που διαδραματίζονται τους τελευταίους μήνες. Φυσικά σε μεγάλα ποσοστά πληρότητας βρίσκονται και οι παραδοσιακά μεγάλες μονάδες του νομού».

Ο ίδιος όμως δεν είναι αισιόδοξος για τα επόμενα τρία χρόνια ως προς την τουριστική κίνηση. «Για τα επόμενα τρία χρόνια δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτε καλύτερο. Η μεγάλη φορολογία έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο τους ξενοδόχους. Δεν είμαστε ανταγωνιστικοί. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και το γεγονός ότι σήμερα στην Κεντρική Μακεδονία βρίσκονται περίπου 27.000 πρόσφυγες – αριθμός πολύ μεγάλος, που κι αυτός παίζει τον ρόλο του στην τουριστική κίνηση, όπως έπαιξε ρόλο από την αρχή της τουριστικής περιόδου και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου».

[ΠΗΓΗ: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, 21/8/2016]