ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ & ΑΕΡΟΛΕΣΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΕΡΙΑ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Fire_detection

Τα σκάφη της αερολέσχης Θεσσαλονίκης θα είναι και φέτος οι ιπτάμενοι σύμμαχοι στην μεγάλη προσπάθεια πυροθωράκισης της Χαλκιδικής από αέρος.

Το πρόγραμμα πτήσεων πυροπροστασίας θα διαρκέσει ολόκληρη την καλοκαιρινή περίοδο. Θα αρχίσει από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας και θα ολοκληρωθεί στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Είναι η δεύτερη συνεχής χρονιά που εφαρμόζεται αυτό το πρόγραμμα εναέριας πυροπροστασίας και υλοποιείται χάρη στην Ελληνικός Χρυσός, που χορηγεί τα καύσιμα που απαιτούνται για τις πτήσεις των αεροσκαφών της Αερολέσχης Θεσσαλονίκης.

Εδώ πρέπει να σημειώσουμε, ότι μεγάλες προσπάθειες γίνονται για να θωρακιστεί η Χαλκιδική και από επίγεια μέσα, σ’ ότι αφορά την αποτροπή ή την άμεση και αποτελεσματική διαχείριση των πυρκαγιών.

Μάλιστα στις 12 Μαΐου στον Πολύγυρο έγινε ευρεία σύσκεψη στο κτίριο της περιφερειακής ενότητας Χαλκιδικής.

Στην σύσκεψη που προήδρευσε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δημήτρης Τζηρίτης, συμμετείχαν η Περιφερειακή Σύμβουλος Κατερίνα Ζωγράφου, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μανώλης Τσολάκης, εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής, εκπρόσωποι των Δήμων, της 2ης Μεραρχίας Πεζικού, Δασάρχες και εθελοντικές ομάδες.

Οι πάντες συνομολόγησαν πως μεγάλο «αγκάθι» στο αντιπυρικό αγώνα είναι η μη επαρκής χρηματοδότηση των Δήμων και της Περιφερειακής Ενότητας για τον καθαρισμό και την δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, εξαιτίας της οικονομικής ασφυξίας στις κρατικές δημοσιονομικές δαπάνες.

Ωστόσο, θα καταβληθούν όλες οι δυνατές ενέργειες έτσι ώστε και αυτοί οι πόροι που θα δοθούν να αξιοποιηθούν όπως πρέπει.

Το σύνολο της διαδρομής είναι 180 ΝΜ και η πτήση διαρκεί περί τις δύο (2) ώρες, αν δεν ζητηθεί κάποια έκτακτη παρέμβαση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Δείτε εδώ ένα βίντεο με πτήση πυροπροστασίας από το ιστολόγιοprotoplano.gr.

[ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogspot.gr/, από halkidikinow.gr, 6/6/2016]