Η ELDORADO GOLD ΡΙΧΝΕΙ 600 ΕΚΑΤ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ

17366371191_103fb3b4ea_cΈμφαση στις δραστηριότητές της στην Ευρώπη, στις οποίες περιλαμβάνονται και εκείνες της Ελλάδας, προτίθεται να δώσει η Eldorado Gold, μετά την πώληση των μεταλλευτικών της έργων στην Κίνα. Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας η συμφωνία θα της αποφέρει σημαντικά κεφάλαια, που προτίθεται να τα διαθέσει για την ενίσχυση των έργων που έχει σε εξέλιξη. Να σημειωθεί πως n εξορυκτική της δραστηριότητά σε Ελλάδα και Ρουμανία βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των προτεραιοτήτων της καναδικής πολυεθνικής. Η Eldorado Gold έχει, επίσης, ορυχεία και επενδυτικά πρόγραμματα στην Τουρκία και τη Βραζιλία. «Προσβλέπουμε να ολοκληρώσουμε τη συμφωνία και να προωθήσουμε την εσωτερική μας σειρά προγραμμάτων»τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Gold, PaulWright.

Πώληση ορυχείου

Αναλυτικά n Eldorado Gold ανακοίνωσε την επίτευξη συμφωνίας για την πώληση του ορυχείου Jinfeng που κατέχει στην Κίνα. Επιπλέον της συγκεκριμένης συμφωνίας η καναδική πολυεθνική, που είναι π μεγαλύτερη παραγωγός χρυσού στην Κίνα, συμφώνησε να πουλήσει όλα τα περιουσιακά της στοιχεία στη χώρα, στα οποία μαζί με το ορυχείο Jinfeng συμπεριλαμβάνονται τα ορυχεία WhiteMountain και Tanjianshan και το επενδυτικό πρόγραμμα EasternDragon στην YintaiResources.

Συνολικά η συμφωνία θα αποφέρει στην Eldorado Gold 600 εκατ. δολ. μετρητά. Η συμφωνία προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί στο τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Το 2014 η καναδική εταιρεία είχε δηλώσει ότι θα εξέταζε την πώληση ή τη διάσπαση του χαρτοφυλακίου της στην Κίνα. Για τη συμφωνία πώλησης του ορυχείου Jinfeng ο κ. Wright είχε δώσει το στίγμα της υλοποίησης της την προηγούμενη εβδομάδα στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων της Eldorado Gold για το α’ τρίμηνο 2016.

Ειδικά για την Ελλάδα ο κ. Wright, μεταξύ άλλων, είχε επισημάνει την πρόοδο της ανάπτυξης των δραστηριοτήτων της εταιρείας στη χώρα μας, βάσει των προσφάτων αποφάσεων της ελληνικής κυβέρνησης για την έγκριση της τροποποίησης της τεχνικής μελέτης της εταιρείας για το έργο της στις Σκουριές, καθώς και την έγκριση της άδειας οικοδομής στην Ολυμπιάδα. Σύμφωνα με τον κ. Wright, παράλληλα συνεχίζονται οι παραγωγικές συζητήσεις με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Το αποτελέσματα

Αναφορικά με τις οικονομικές επιδόσεις της εταιρείας, κατά το πρώτο τρίμηνο 2016 η παραγωγή χρυσού της Eldorado Gold ανήλθε στις 140.989 ουγκιές συμπεριλαμβανομένου και του κοιτάσματος της Ολυμπιάδας, με μέσο λειτουργικό κόστος τα 603 δολ. ανά ουγκιά (2015, 521 δολ. ουγκ.). Τα έσοδα από χρυσό ανήλθαν στα 160 εκατ. δολ. από την πώληση 133.467 ουγκιών χρυσού, με μέση τιμή χρυσού τα 1.198 δολ. ανά ουγκιά. Η ρευστότητα της εταιρείας ανέρχεται στα 611,3 εκατ. δολ. εκ των οποίων τα 236,3 εκατ. δολ. σε μετρητά και τα 375 εκατ. δολ. σε αχρησιμοποίητες γραμμές πίστωσης.

[ΠΗΓΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, της Λέττας Καλαμαρά, 17/05/2016]