Π. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ ΓΙΑ ΣΚΟΥΡΙΕΣ: «ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ…»

ΣκουρλέτηςΓια πρώτη φορά ο κος Σκουρλέτης τάσσεται υπέρ ενός αναγκαίου συμβιβασμού από όλες τις πλευρές, δίνοντας έμφαση στην τοπική κοινωνία και στην εταιρεία, σημειώνοντας ότι το υπουργείο μπορεί να συνδράμει προς αυτή την κατεύθυνση.

«Δεν έχει υπογραφεί από την παρούσα κυβέρνηση κανένα μνημονιακό παράρτημα που να προβλέπει περαιτέρω ιδιωτικοποιήσεις στον ενεργειακό τομέα». Αυτό τόνισε πριν από λίγο ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους του υπουργείου.

Χαρακτηριστικά ανέφερε πως δεν προβλέπεται καμία επιπλέον ιδιωτικοποίηση σε ενεργειακή επιχείρηση, στην οποία συμμετέχει το δημόσιο, είτε αυτή έχει ενταχθεί στο ΤΑΙΠΕΔ, είτε όχι. Τα πακέτα των μετοχών που βρίσκονται στο ΤΑΙΠΕΔ θα περάσουν, πρόσθεσε, στο νέο πυλώνα αξιοποίησης των δημόσιων περιουσιακών στοιχείων.

Οι ιδιωτικοποιήσεις που προχωρούν, σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης, είναι αυτή του ΔΕΣΦΑ, για την οποία υπάρχει δέσμευση βάσει της συμφωνίας του περασμένου Αυγούστου και του ΑΔΜΗΕ, η οποία αντιμετωπίζεται στο πλαίσιο της αξιολόγησης.

Σχετικά με το θέμα των Σκουριών, ο κ. Σκουρλέτης επανέλαβε ότι η στάση της κυβέρνησης και του υπουργείου είναι σταθερή, «υπέρ της νομιμότητας, του δημόσιου συμφέροντος και της προστασίας του περιβάλλοντος, παρότι υπάρχουν και πολιτικά ζητήματα», όπως είπε.

Για πρώτη φορά ωστόσο, τάχθηκε υπέρ ενός αναγκαίου συμβιβασμού από όλες τις πλευρές, δίνοντας έμφαση στην τοπική κοινωνία και στην εταιρεία, σημειώνοντας ότι το υπουργείο μπορεί να συνδράμει προς αυτή την κατεύθυνση.

Τέλος, χαρακτήρισε την όλη υπόθεση δύσκολη και «τέτοια ήταν ανέκαθεν» – τόνισε – «καθώς αρκετά ζητήματα, όπως π.χ. αυτό της μεταλλουργίας του melting, δεν έχουν κλείσει».