ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΜΕ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ…

assets_LARGE_t_942_43367273_type13031

«Τι πρέπει να πουν οι υπουργοί του οικονομικού επιτελείου του Τσίπρα όταν μιλάνε σε επενδυτές που ξέρουν από οικονομία και επενδύσεις; Εάν δεν έχουν να πουν κάτι χειροπιαστό για την οικονομική πολιτική και για την ανάπτυξη ας εξηγήσουν αυτά που συμβαίνουν και συστηματικά αποφεύγει να σχολιάζει η κυβέρνηση λες και αφορούν άλλη χώρα…»

Η αργία της πρωτομαγιάς δεν θα γίνει εφέτος. Τα υπουργεία θα υποδέχονται επενδυτές που θα συνωστίζονται στα σύνορα για να προλάβουν την  έκρηξη… Εάν το τρίτο μνημόνιο υπογραφεί 22 Απριλίου, σύμφωνα με τον Σταθάκη, η απογείωση της οικονομίας, που περιμένει ο Τσακαλώτος, αρχίζει την μεγαλοβδόμαδα… Και το Πάσχα, με τα βεγγαλικά, θα έχουμε την έκρηξη επενδύσεων του Παππά…

Δεν έχουν συναίσθηση ούτε για το τι λένε ούτε για την σημασία των λέξεων. Πετάνε όποια μπούρδα τους έλθει στο κεφάλι, νομίζοντας ότι το δικαίωμα τους το δίνει η εξουσία…

Και άντε να μην υπολογίζουν τους Έλληνες ιθαγενείς από το δημοψήφισμα και μετά που είπαν ΟΧΙ και ενώ ο Τσίπρας το μετέτρεψε σε ΝΑΙ αυτοί βγήκαν στο Σύνταγμα και το ρίξανε στο καλαματιανό…

Τους επενδυτές και αυτούς, τους ελάχιστους, που  το συζητάνε, αν υπάρξουν προϋποθέσεις, δεν τους λογαριάζουνε;

Τους θεωρούν και αυτούς ηλίθιους και σανοφάγους όπως τους άλλους που λιποθυμάνε στα παλαμάκια όταν ακούνε τα ψέματα;

Το προχθεσινό ακροατήριο, του συντονιστού επενδύσεων και επενδυτών Νίκου Παππά (σε επιχειρηματική εκδήλωση), ήταν Αμερικανοί, Κινέζοι, Ευρωπαίοι και Έλληνες επιχειρηματίες που γνωρίζουν πολύ καλά τι συμβαίνει στον τόπο.

Αλλά ο Παππάς ούτε που νοιάστηκε. Είπε τα δικά του: “Είμαστε πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους εταίρους μας που θα φέρει μία έκρηξη επενδύσεων. Είχα την ευκαιρία να δω πολλούς επενδυτές, νομίζω ότι όλοι έχουν συμφέρον να παραμερίσουν τις φωνές που θέλουν να ρίξουν σκιές. Υπάρχουν σημαντικά κομμάτια του ψηφιδωτού που αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα ανακάμπτει”.

Πετάει δηλαδή τα ψηφιδωτά του για την οικονομία…, και μετά ξινίζει όταν ο Μάρδας καλεί τους πρόσφυγες να φύγουν από την Ειδομένη και να έλθουν να “επενδύσουν” σε άλλες περιοχές της χώρας. Μακριά από την “Μακεδονία” του Μπαλαούρα…

Έτσι ο Παππάς επιβεβαίωσε και τον Κατρούγκαλο που διέταξε… την οικονομία να απογειωθεί πριν το Πάσχα. Αλίμονο να μην πειθαρχήσει και η οικονομία στο καθεστώς…

Για να είμαστε όμως δίκαιοι εδώ υπάρχει ένα θέμα. Τι πρέπει να πουν οι υπουργοί του οικονομικού επιτελείου του Τσίπρα όταν μιλάνε σε επενδυτές που ξέρουν από οικονομία και επενδύσεις.

Εάν δεν έχουν να πουν κάτι χειροπιαστό για την οικονομική πολιτική και για την ανάπτυξη ας εξηγήσουν αυτά που συμβαίνουν και συστηματικά αποφεύγει να σχολιάζει η κυβέρνηση λες και αφορούν άλλη χώρα…

Αυτά να πουν. Και να ξεκινήσουν μάλιστα από όσα συμβαίνουν μέσα στο 2016, δεύτερο χρόνο της πρώτης φοράς αριστερά, στην Ελλάδα.

Για παράδειγμα. Τι συμβαίνει και λίγο πριν την υπογραφή της συμφωνίας του τρίτου μνημονίου (που θα πυροδοτήσει απογείωση της οικονομίας και έκρηξη επενδύσεων) έβαλαν λουκέτο η Hellenic Steel, η Softex, η ΙΜΑΣ, ενώ ήταν στα σκαριά να φύγει και η Ελληνικός Χρυσός αλλά την συγκράτησε ο Σκουρλέτης κάνοντας πιρουέτες.

Τι συμβαίνει και η ΦΑΓΕ αποχωρεί από τον τομέα γάλακτος κλείνοντας και πουλώντας στο Αμύνταιο επένδυση 37 εκατ. ευρώ που έστησε το 2005.

Τι συμβαίνει στον τομέα παραγωγής και διακίνησης φαρμάκων και έχασαν την δουλειά τους το 30% των εργαζομένων ενώ οι επιχειρήσεις ετοιμάζουν λουκέτα γιατί το κρατικό φέσι αρχίζει πορεία προς τα 2 δισ. ευρώ με άγνωστη κατάληξη.

Τι συμβαίνει και στην διπλανή μας Βουλγαρία οι 60.000 κωδικοί Τραπεζών και οι 6.000 ελληνικές επιχειρήσεις με 12.000 Έλληνες εργάτες ούτε που το κουνάνε και ούτε λένε να αλλάξουν δράση και στέκι.

Τι συμβαίνει με την παραδιπλανή μας Ρουμανία που μας παρακολουθούσε, από το 2009, με πτωτικούς ρυθμούς μέχρι και 7% αλλά το 2015 οι Ρουμάνοι έκλεισαν με ανάπτυξη 2,9%, μέσο κατά κεφαλήν εισόδημα στα 7.655 ευρώ και βιομηχανική παραγωγή με συν 0,9%.

Τι συμβαίνει και 12.500 μικρομεσαίες επιχειρήσεις ετοιμάζονται για λουκέτο μέσα στο 2016-2018 με απολύσεις 40.000 εργαζόμενους αλλά δεν περιμένουν την απογείωση της ελληνικής οικονομίας… με το τρίτο μνημόνιο.

Βεβαίως κανείς, από τους επενδυτές, δεν θα ζητήσει εξηγήσεις, από τον υπουργό Νίκο Παππά, για το μίγμα της οικονομίας όπου κόκκινη γραμμή είναι το 70% του κράτους επιχειρηματία με τα ζημιογόνα κρατικά μονοπώλια που πληρώνουν “αιχμάλωτοι” φορολογούμενοι μισθωτοί, συνταξιούχοι και επαγγελματίες. Γιατί και οι ξένοι επενδυτές γνωρίζουν πως τα κρατικά μονοπώλια και οι κρατικές επιχειρήσεις τύπου ΛΑΡΚΟ, ΕΒΖ, Κωπαΐδα είναι κέντρα ιδεολογικής “διαπλοκής” με την εκάστοτε εκλογική πελατεία. Είναι άλλος ο ρόλος τους.

[ΠΗΓΗ: capital.gr, του Γιώργου Κράλογλου, 30/03/2016]