ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: «ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΟΙ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ»

012 ergostasio olumpiadaΟ Υπουργός ΠΕΝ, Πάνος Σκουρλέτης, έδωσε εχθές μια συνέντευξη στον Ρ/Σ ΒΗΜΑ FM 99,5 και στους δημοσιογράφους Αργύρη Παπαστάθη και Μπάμπη Παπαπαναγιώτου. Έχουμε παρατηρήσει πως από καιρού εις καιρόν ο υπουργός δίνει μια τέτοια συνέντευξη και μιλάει για όλη την τρέχουσα επικαιρότητα. Έτσι και χθές, μίλησε για το τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες και το προσφυγικό, τη διαπλοκή, το ενδεχόμενο εκλογών και βέβαια και για την επένδυση στην ΒΑ Χαλκιδική.

Ερωτηθείς για το αν η έκδοση των αδειών σημαίνει κάποια στροφή στην πολιτική του Υπουργείου, ο κος Σκουρλέτης απάντησε:
«Η χθεσινή έγκριση μιας μελέτης που είχε υποβληθεί, δε σημαίνει σε καμιά περίπτωση ότι με διαφορετικό τρόπο κάνει τώρα το υπουργείο τη δουλειά του απ’ ότι την έκανε πριν από ένα μήνα, πριν από δύο ή πριν από πέντε. Εμείς κινούμαστε με βάση αυτά που έχουμε πει, τη νομιμότητα, το δημόσιο συμφέρον και την προστασία του Περιβάλλοντος. Η χθεσινή άδεια αφορά ένα εργοστάσιο εμπλουτισμού στην Ολυμπιάδα, όχι στις Σκουριές. Η Ολυμπιάδα είναι ένα παλιό μεταλλείο, το οποίο υπήρχε χρόνια, αρκετές δεκαετίες και δόθηκε αυτή η άδεια γιατί πληρούσε πράγματι όλες εκείνες τις προϋποθέσεις της νομιμότητας. Εκκρεμούν και άλλες άδειες για έγκριση. Από εκεί και ύστερα επαναλαμβάνω ότι ο γνώμονας, με τον οποίο εμείς είμαστε τοποθετημένοι σε αυτή την συγκεκριμένη επένδυση, είναι γνωστός και βάση αυτού κινούμαστε».
Δεν περίμενε κανείς κάτι διαφορετικό από τον Υπουργό. Αν εξαιρέσουμε αυτό το «Η χθεσινή άδεια αφορά ένα εργοστάσιο εμπλουτισμού στην Ολυμπιάδα, όχι στις Σκουριές», το οποίο μπορεί κάποιος να το ερμηνεύσει κατά το δοκούν, οι δηλώσεις ήταν αναμενόμενες.