ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ: ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΥΘΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΟΠΩΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

skouries-ellinoamerik-708Την ανάγκη να βρεθεί άμεσα λύση για την εύρυθμη λειτουργία των μεταλλείων στις Σκουριές Χαλκιδικής και να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό η επένδυση της εταιρείας «Eldorado Gold» επεσήμαναν ο πρόεδρος της  ΚΕΕ κ. Κ. Μίχαλος και ο γενικός γραμματέας όπως ΚΕΕ κ. Π. Αγνιάδης κατά τη συνάντηση που είχαν με τους εκπροσώπους του Σωματείου Εργολάβων, Υπεργολάβων του Δήμου Αριστοτέλη,  και τους κ.κ. Παπαγιάννη Θεόδωρο και κ. Καραγιάννη Κωνσταντίνο, πρόεδρο και γενικό γραμματέα του σωματείου, αντίστοιχα.

Οι εκπρόσωποι του σωματείου τόνισαν ότι η επένδυση αυτή είναι ύψιστης σημασίας για την περιοχή και εάν η εταιρεία σταματήσει τις εργασίες, στην κυριολεξία θα βρεθούν στον δρόμο εκατοντάδες εργαζόμενοι, θα πληγούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, το κράτος θα χάσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και γενικότερα οι επιπτώσεις θα είναι δραματικές σε όλη τη Χαλκιδική. Οι εκπρόσωποι των εργολάβων τόνισαν ακόμη ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να σταματήσει να βλέπει αρνητικά την επένδυση, εφόσον η εταιρεία υλοποιεί τις περιβαλλοντικές προϋποθέσεις για τη λειτουργία όπως.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος όπως ΚΕΕ Κ. Μίχαλος τόνισε ότι η κυβέρνηση οφείλει να δημιουργήσει ένα φιλικό ως προς τις επενδύσεις περιβάλλον στη Χαλκιδική αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα και κάλεσε το αρμόδιο υπουργείο να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου με καλές προθέσεις, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των μεταλλείων εκφράζοντας έτσι την απόλυτη στήριξή στην επένδυση όπως Σκουριές.

 

[ΠΗΓΗ: http://www.capital.gr/, 1/02/2016]