ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: «ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΠΙΣΩ-ΤΟ ΣτΕ ΔΕΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΕΙ»…

0

«Το έργο αυτό δεν μπορεί να πάει πίσω. Κάποια στιγμή το έργο θα προχωρήσει και θα γίνει αυτή η χώρα παραγωγός χαλκού, χρυσού, μόλυβδου, ψευδάργυρου και ασημιού». Με αυτή την δήλωση ο Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος, αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικός Χρυσός, σε συνέντευξή του στο “Focus FM” και στον Δ. Βενιέρη, δίνει το στίγμα όσον αφορά την εξέλιξη της επένδυσης της Ελληνικός Χρυσός, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι οι νέες αποφάσεις του ΣτΕ συνιστούν δικαίωση αλλά δεν λύνουν επί της ουσίας το πραγματικό ζήτημα.

Ο κ. Θεοδωρακόπουλος αναλύει τις 6 νέες αποφάσεις του ΣτΕ σε σχέση με την Ελληνικός Χρυσός και την σημασία τους αλλά και τις πραγματικές συνθήκες και το καθεστώς γραφειοκρατίας, που διαμορφώνουν το επενδυτικό περιβάλλον, στην Ελλάδα.

Επιπλέον, ο διευθύνων σύμβουλος και αντιπρόεδρος της Ελληνικός Χρυσός έκανε δηλώσεις στο ραδιοφωνικό σταθμό “Βήμα FM”, όπου μεταξύ άλλων τόνισε ότι το μπορεί να έχει εκδώσει το ανώτατο δικαστήριο της χώρας 21 αποφάσεις υπέρ της Ελληνικός Χρυσός, όμως όπως είπε χαρακτηριστικά «το ΣτΕ δεν αδειοδοτεί». Εξήγησε με σαφήνεια ότι το πραγματικό ζήτημα για την Ελληνικός Χρυσός είναι οι αδειοδοτήσεις που εκκρεμούν τις οποίες δεν μπορεί να λύσει το ΣτΕ. Παράλληλα τέθηκε επί τάπητος το πολιτικό κλίμα και η σχέση της εταιρείας και των εργαζόμενων με τον αρμόδιο Υπουργό ΠΕΝ, Πάνο Σκουρλέτη αλλά και το πώς τελικά η ανακοίνωση για τα νέα επενδυτικά σχέδια της Eldorado μπορεί να ανατραπεί στην πράξη, και να προχωρήσει κανονικά ενιαία και αδιαίρετα το έργο της στην Χαλκιδική.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη του κου Θεοδωρακόπουλου στο “Focus FM” και εδώ στο “Βήμα FM”.