ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΑΠΟ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ, Ο ΣΤΑΘΑΚΗΣ: «ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ELDORADO GOLD»

stathakis-hilton-7401449774565«Θέλουμε διάλογο και συντεταγμένο πλαίσιο εντός του οποίου θα λυθούν τα τρία – τέσσερα προβλήματα με την Eldorado Gold», είπε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, την ώρα που ο πρέσβης του Καναδά συζητούσε με την κυβέρνηση για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Ο υπουργός ανακοίνωσε την κατάθεση αναπτυξιακού νόμου εντός των πρώτων μηνών του 2016.

Μιλώντας στη Βουλή κατά την συζήτηση επερώτησης της Ν.Δ. για το ΕΣΠΑ ο κ. Σταθάκης επεσήμανε ότι παρά την δημιουργία κλίματος, «την ίδια ώρα σε ξενοδοχειακή εταιρεία της Χαλκιδικής τοποθετήθηκαν ξένοι θεσμικοί επενδυτές με 500 εκατ. ευρώ».

Ο υπουργός Οικονομίας επέκρινε την Ν.Δ. για την στάση της απέναντι στην Eldorado Gold. «H Ν.Δ. είναι υπέρ του να πραγματοποιήσει την δεσμευτική της επένδυση; Πρέπει να φτιάξει το εργοστάσιο κάθετης παραγωγής και να τηρεί περιβαλλοντικούς κανόνες», ρώτησε και πρόσθεσε: «Αν θεωρείτε ότι φταίει η κυβέρνηση, εσείς γιατί δεν τα λύσατε και δεν προχώρησε η επένδυση όπως προέβλεπε το χρονοδιάγραμμα; Εκτός αν υπογράφεται μία συμφωνία η οποία τελεί υπό διαρκή αίρεση από την πλευρά της εταιρείας. Αλλά αυτό πλήττει το δημόσιο συμφέρον».

«Αν η γραμμή της κυβέρνησης είναι ότι η εταιρεία καθυστερεί την επένδυσή της, όλοι εμείς αλλά και η εταιρεία έχουμε καταλάβει κάτι λάθος», απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Νίκος Δένδιας και πρόσθεσε: «Αυτό που συμβαίνει είναι ότι η κυβέρνηση θέλει πάντα άλλοθι για κάτι άλλο. Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι να βρει αριστερά αντίμετρα για το ασφαλιστικό. Όμως τα αριστερά αντίμετρα δεν είναι σωστό να παίζουν με το μέλλον της οικονομίας».

[ΠΗΓΗ: http://www.naftemporiki.gr/, 15/01/2016]